STSL'YE VEDA ETTİLER

LİGLERDE SONA YAKLAŞILIYOR

STSL'YE VEDA ETTİLER

 

Çaykur Rizespor, sahasındaki maçta Akhisar Belediyesi'ni 3-1 mağlup edince; SAİ Kayseri Erciyesspor'un ardından Balıkesirspor ile Kardemir Karabükspor da Spor Toto Süper Ligi'ne (STSL) veda ettiler.
STSL'nin son iki haftasına girilirken; tamamlanan 32. Hafta maçları sonunda şampiyon adaylarından Beşiktaş, Ankara'daki maçta Torku Konyaspor'a 80. dakikada yediği golle 1-0 mağlup olarak şampiyonluk şansını yitirdi. Siyah-beyazlı ekibin lig ikincisi olabilmesi için de Fenerbahçe'nin İstanbul Başakşehirspor ve Kasımpaşaspor maçlarında 5 puan kaybetmesi gerekiyor. STSL'de şampiyonluk yarışı son iki haftada Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçecek. 
Bu arada, STSL'den daha önce düşmesi kesinleşen SAİ Kayseri Erciyesspor'dan sonra Balıkesirspor ile Kardemir Karabükspor da ligden düşen takımlar oldular. Çaykur Rizespor'un sahasındaki maçta Akhisar Belediye Gençlik ve Spor'u 3-1 yenerek puanını 34'e çıkarması ile Karadeniz ekibi, ligde kalmayı garantiledi ve son iki haftaya daha rahat giriyor. 
Türk futbolunun dünya vitrinindeki hakemlerinden Cüneyt Çakır, 6 Haziran'da Almanya'nın Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalini yöneteceği açıklandı.
FIFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır, UEFA tarafından Juventus ile Barcelona arasında, 6 Haziran'da Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ni yönetmek üzere atandı. 2006 yılında FIFA kokartı takan ve kariyeri boyunca bir FIFA hakeminin yönetebileceği tüm üst düzey turnuvalarda görev alan Cüneyt Çakır'ın finaldeki yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Finalin dördüncü hakemi İsveç Futbol Federasyonu'ndan Jonas Eriksson olurken, ilave yardımcı hakemlikleri Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek yapacak. Mustafa Emre Eyisoy ise dev finalde rezerv yardımcı hakem olarak yer alacak.
1976 doğumlu olan 2006'da FİFA kokartı takan Cüneyt Çakır, 2007'de UEFA U19 Avrupa Şampiyonası'nda görev alarak uluslararası arenaya çıktı. Çakır UEFA U21 Avrupa Şampiyonası Yarı Final (2009), FIFA U20 Dünya Kupası Açılış Maçı (2013), FIFA U20 Dünya Kupası Açılış Maçı ve Yarı Final (2013), UEFA Avrupa Ligi  Yarı Final (2010 ve 2014), UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final (2012), FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası Final (2012), UEFA EURO 2 Maç- Yarı Final - Finalin Dördüncü Hakemi (2014), FIFA Dünya Kupası Yarı Final (2014) organizasyonlarında da görev aldı.
Spor Toto 3. Ligi'nden Spor Toto 2. Ligi'ne çıkacak 3 takımın belirleneceği grup için play-off yarı final maçlarının rövanşları oynandı.
1. Grupta Darıca Gençlerbirliği'ni 0-0 ve 2-0'lık sonuçla eleyen Çorum Belediyespor ile Zonguldak Kömürspor'u 0-0 ve 1-1'lik skorlarla eleyen İstanbulspor A.Ş., grup finali oynamaya hak kazandılar. 2. Grupta ise Gölcükspor'u 0-0 ve 2-1'lik skorla saf dışı bırakan Sivas Dört Eylül Belediyespor ve Yeni Diyarbakırspor A.Ş.'yi 0-0 ve 1-1'lik skorlarla geçen Denizli Belediyespor, grubun finalinde karşılaşacaklar. 3. Grupta da Ankara Demirspor, Silivrispor'u 1-1'in rövanşında 3-1 yenerken, Sakaryaspor A.Ş. de 0-0'lık maçın rövanşında uzatmada Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor'u 1-0 yenerek adanı finale yazdırdı.
Çorum Belediyespor-İstanbulspor A.Ş., Sivas Dört Eylül Belediyespor-Denizli Belediyespor ve Ankara Demirspor-Sakaryaspor A.Ş. arasında tarafsız sahada tek maç eleme usulü oynanacak maçları kazanan üç takım, yeni sezonda Spor Toto 3. Ligi'nde yer alacaklar. Maçların programının TFF tarafından bugün açıklanması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER