HAYTAP'TAN YATMA EYLEMİ

TOPLUMU BİLGİLENDİRMEK İÇİN EN ÖNEMLİ FAKTÖR EĞİTİM

HAYTAP'TAN YATMA EYLEMİ

 Büyükşehir Belediyesi'ni Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde durum tespiti yapmak için Kahramanmaraş'ta gelen bir grup HAYTAP temsilcisi, özel hayvanat bahçesinden içeri alınmayınca da bahçe girişinde yatma eylemi yaptılar.

Kahramanmaraş'ta hayvanat bahçesini ziyaret etmek isteyen bir grup hayvansever, içeri alınmadıkları özel hayvanata bahçesinin giriş kapısına yatarak eylem yaptı 
TOPLUMU BİLGİLENDİRMEK İÇİN EN ÖNEMLİ FAKTÖR EĞİTİM
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Edip Paçal ve yönetim kurulu üyeleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'nda incelemelerde bulundu. Paçal, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa ülkelerinin hayvan hakları konusunda belli metotlarla birçok sorunu çözdüğüne dikkati çekti. Hayvan haklarıyla ilgili sorunların çözümünde etkin rol almak istediklerini ifade eden Paçal, canlıların yaşam hakkını savunma konusunda toplumsal bilincini yaygınlaştırmak için en önemli faktörün eğitim olduğunu söyledi.
KENDİMİZİ SORUMLU HİSSEDİYORUZ
HAYTAP Hukuk Danışmanı Avukat Ahmet Kemal Şanpolat da Türkiye'de genellikle hayvan hakları denildiğinde ilk akla gelen canlıların kedi ve köpekler olduğunu hatırlatarak HAYTAP olarak gökte uçan kuştan yerdeki karıncanın hakkına varıncaya kadar kendilerini sorumlu hissettiklerini aktardı.
YATMA EYLEMİ YAPTILAR
Kahramanmaraş Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden, aralarında HAYTAP Başkanı Edip Paçal'ın da yer aldığı 50 kişilik grup, Üngüt Mahallesi'nde yer alan hayvanat bahçesini ziyaret etmek istedi.
Otobüslerle hayvanat bahçesi önüne gelen HAYTAP üyeleri, yetkililerle telefonla görüşerek hayvanat bahçesini ziyaret etmek istediklerini söylediler. Hayvanat bahçesinde tadilat gerekçesiyle talepleri geri çevrilen hayvan severler, ısrarcı olunca gerginlik yaşandı. HAYTAP Başkanı Paçal ve HAYTAP Basın Sözcüsü Şule Baylan, kendilerine yapılan ihbar neticesinde Kahraman-maraş'ta yer alan hayvanat bahçesini ziyaret etmek istediklerini belirterek, içeri alınmama sebeplerinin hayvanat bahçesi içerisinde yaşayan hayvanların hayatlarından endişe ettiklerini söylediler. Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Edip Paçal ise, hayvan haklarını sonuna kadar savunacaklarını ifade ederek, bu hayvanat bahçesi hakkında yasal süreci başlattıklarını söyledi.
Hayvan severlerin tüm ısrarları ve telefon görüşmelerinin sonuçsuz kalmasıyla birlikte, HAYTAP üyeleri, hayvanat bahçesi önünde yatarak bir süre eylem yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER