KADINLAR, BİR ÇATI ALTINDA!

KAHRAMANMARAŞ KADIN PLATFORMU KURULDU

KADINLAR, BİR ÇATI ALTINDA!

 Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD) Başkanı Kibar Özdemir öncülüğünde Kahramanmaraş Kadın Platformu kuruldu

Geçen hafta içerisinde Kahramanmaraş Yardım Sevenler Derneği'nin ev sahipliği yaptığı programda Kahramanmaraş'ta ilk kez kadın platformu oluşturuldu. Üye, yönetici ve faaliyet alanlarında kadınların çoğunlukta olduğu dernekler KAGİD Başkanı Kibar Özdemir önderliğinde dayanışma içerisinde olmaları gerektiğinin altını çizerek bir ilke imza attılar.
HANGİ DERNEKLER VAR?
Dokuz katılımcı ve kurucu üye yapılan seçimde KAGİD Başkanı Kibar Özdemir'in platforma başkanlık yapmasına karar verirken; Yardım Sevenler Derneği Başkanı Gül Peri Oğulmuş'un başkan yardımcısı ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Emsal Fındık'ın da sekreter olmasına oy birliğiyle karar verdi.
Bir sonraki toplantının 3 Haziran'da yapılmasına ve o tarihe kadar kurucu dokuz derneğin "Kahramanmaraş'ta kadınlar için neler yapabiliriz?" başlığı altında çalışmalar yapmasına ve bu konunun müzakereye açılmasına da karar verildi. Kadın Platformu'nun Kurucu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:
Kibar Özdemir (Başkan-Girişimci Kadınlar Derneği), Gül Peri Oğulmuş (Başkan Yardımcısı-Yardım Sevenler Derneği), Emsal Fındık (Sekreter-Cumhuriyet Kadınları Derneği), Türk Kadınlar Birliği, Türk Anneler Birliği, Umut Işığı Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Huzurlu Yaşam Derneği, Erkek Yetiştirme Yurdu Derneği. (HABER MERKEZİ)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER