CUMHURİYETİMİZİ COŞKUYLA KUTLADIK

CUMHURİYET'İN 91. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ İLİMİZDE TÖRENLERLE KUTLANDI

CUMHURİYETİMİZİ COŞKUYLA KUTLADIK

 Cumhuriyet Bayramı'nın 91. yıl dönümü Kahramanmaraş'ta da coşkuyla kutlandı.

Vali Mustafa Hakan Güvençer'in makamında tebrikleri kabulü ile başlayan etkinlikler, Trabzon Bulvarı'nda resmi geçit törenleri ile devam etti. Bulvarda düzenlenen törene  Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, askerler, Alman Patriot Birliği askerleri,  siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, tören aracı üzerinden tüm öğrencileri ve vatandaşları selamlayarak, bayramlarını kutlamasıyla başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.
Törende konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, Cu “Milletler camiası ve dünya devletler arenasında saygın mevcudiyetimizin yegâne temeli, onurumuz, ortak sesimiz ve gücümüz, sığınağımız, gerektiğinde canımızdan özge saydığımız biricik ve sevgili Cumhuriyetimizin 91. yaşı hepimize kutlu olsun! Bayramımız, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun’’
  “Bu arada millet olmanın zaruri bir sonucu olarak bütün tüm Türkiye vatandaşlarımız gibi Kahramanmaraşlılar olarak da yüreğimizin Ermenekte işçi kardeşlerimizle birlikte olduğunu, bir kes daha hepimiz adına beyan ediyor ve tüm kardeşlerimiz için en kıza zamanda iyi haber almayı diliyorum.
 “Ortak hafızamız ve ortak bilincimiz, hepimizin vicdanlarında bugün çok daha kuvvetle makes bulan derin sesiyle tekrarlamaktadır ki; bugün kutladığımız yalnızca Cumhuriyetimizin ilanı değil, Atasının lisanıyla “bağımsızlık benim karakterimdir” diyen bir Milletin dizginlenemez sevdasıyla, bu sevda uğruna toprağa düşen nice canlar, çekilen nice acılar, akıtılan kanlar, katlanılan büyük felaketler pahasına bedeli sonuna kadar ödenmiş büyük zaferlerle kazandığı yeniden diriliş ve varoluş mücadelesinin muhteşem başarı öyküsüdür.
         "Bu başarının adı olan Türkiye Cumhuriyeti hepimize sunulmuş ve emanetimize tevdi edilmiş en büyük, en kutlu armağandır. Bu kutlu armağanı, bugünümüzü ve geleceğimizi aydınlatan parıltısıyla bir egemenlik tacı olarak başlarımıza konduran Cumhuriyet kahramanlarını, başta Cumhuriyetimizin kurucu lideri, ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah, siyaset, mücadele arkadaşlarını, nice isimsiz vatan evladını minnetle, şükranla, rahmetle yâd etmek boynumuzun borcudur. Ruhları şad olsun!’’
        “21. yüzyılın ilk çeyreğinde dünya yeni bir kırılma çizgisinin eşiğindedir. Oluşturulan yeni kavramlar bombardımanının ilk hedefinde insan zihinleri vardır. İğfal edilerek dönüştürülen bireylerin her türlü üst ve ortak değer yargılarından sözüm ona özgür duruşları sağlanarak önce milletlerin, sonra devletlerin çöküşü planlanmakta, küçük bölgelere hapsedilmiş, özgün ve büyük kültür/uygarlık yaratma kabiliyeti, geçmiş ve gelecek derinliği olmayan, yerelde ve gündelik sorunlarda operasyonel birer mekanizmadan ibaret küçük devletçiklerin sahte varlıkları üzerinde yalnızca birkaç gerçek egemen güççe paylaşılmış yeni bir dünya siyasi haritası hedeflenmektedir.’’
        Sıcak savaş teknolojisinin üstünlüğünden, hatta soğuk savaş yıllarının siyasi-ideolojik araçlarından ziyade, bilgi-iletişim teknolojisinin akıl ve gönül çelen gücünün refakatinde ekonomik, sosyal, kültürel araçlarla örtülü bir psikolojik harekât bütün yoğunluğuyla sürdürülmektedir.
 “Ortak ve üst değerlerden, ortak ülküden, millet ruhundan arındırılarak yalnızlaştırılan bireylerin zuhuratın estirdiği rüzgârlarda savrulması ve kalabalıklar halinde egemen güçlerin istedikleri yerlerde konumlanmaları, üstünde ciddiyetle düşünülmesi gereken bir tehlikedir.
  “En az bin yıldır el ele vatan kaldığımız bu aziz coğrafyada yoğurduğumuz ve yoğrulduğumuz medeniyetimizin ortaklıklarını görmeyip küçük farklılıkların peşinde olmadık hayallerle kavga çıkarmak en hafif deyimiyle hamakattır.”
 “Müslüman Türk Milletinin rol oynamadığı bir tarih tasavvuru muhaldir. Muhalin peşinde koşmak abesle iştigaldir. Muhal faraziyelerle mukadderle mücadele mutlak mağlubiyetin en güçlü teminatıdır.
 “Hakk’ın gücü dünyayı değiştirebilme kabiliyetine sahip yegâne kuvvettir. Hak aşkının bizi mahkûm ettiği çetin sınavın manialı yolundaki yürüyüşümüzde önümüze çıkabilecek manialarla başa çıkabilme gücümüzü bize yine ortak değerlerimiz, insanlık ve vatandaşlık hukukuna istisnasız saygımız, millet olma şuurumuz, dünya gerçeklerine duyarlı ama onlara mahkum olmayan akılcı, sabırlı gayretimiz, insanlığın derdini dert edinen maşeri vicdanımız ve ancak Hakk’ın önünde baş eğen milli karakterimiz verecektir.”
        İnsan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak tanımladığımız Cumhuriyetimizi bu günlere taşıyan milletimize ve milli değerlerimize sadakatimiz başarımızın teminatıdır. Gönüllerimiz ferah, başlarımız dik, alınlarımız aydınlık, yolumuz açık olsun!
         Hiç kuşku yok ki, Cumhuriyet aydınlık istikbaline doğru yürüdüğü yolda emin ellerdedir.  
 “Bu inanç, güven ve gururla hak ettiğimiz Bayramımız hepimize kutlu olsun!” Kahramanmaraş’ta konuşlandırılan Alman Patriot Birliği’nin de katıldığı kutlamalarda, il genelinden tüm okullardan öğrenciler hazır bulundu.Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından kutlamalar, tören geçişinin ardından sona erdi.  HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER