Görgel'den 1 Mayıs’ta çalışanlara zam

Görgel'den 1 Mayıs’ta çalışanlara zam

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nda düzenlenen “İşçi Sözleşmesi ve Ek Protokol İmza Töreni” ile Büyükşehir ve KASKİ personellerine yeni müjdeler verdi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde personellerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen programda Büyükşehir Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şubesi arasında işçi ücretlerine yönelik yeni protokol imzalandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda mesai arkadaşları ile bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti dile getirdi.

Belediye çalışanlarının alın terinin karşılığı almalarının kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Görgel, “Büyükşehir Belediyemiz ve KASKİ’de KHK kapsamında çalışan mesai arkadaşlarımızın en düşük maaşını yüzde 27 zam yaparak 28 bin TL’ye çıkarıyoruz. Kadrolu işçilerimizin maaşını da yeni sözleşmemizle en düşük 35 bin TL yapıyoruz. Bayram ikramiyemizi de artıracağız. Bunu da sizlere açıklayacağız. İnşallah devamında yapacağımız iyileştirmelerle mesai arkadaşlarımızın yaşam standardını daha da yukarı taşıyacağız.” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Akif Dağ, “Öncelikle 1 Mayıs gibi işçi kardeşlerimiz için çok önemli olan bu günde böyle müjdelerle bizleri daha çok mutlu eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fırat Görgel’e teşekkür ediyoruz. Fırat Görgel Başkanımızın daima işçi kardeşlerimizin yanında olduğunu biliyoruz.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER