İlçe Emniyet müdüründen gazeteciye “tutuklarım” tehdidi

İlçe Emniyet müdüründen gazeteciye “tutuklarım” tehdidi

Kahramanmaraş’ın sevilen gazetecilerinden Ali Eskalen’e Onikişubat İlçe Emniyet Müdürü olduğunu söyleyen kişiden “seni tutuklarım” tehdidi.

Geçtiğimiz günlerde Oruç Reis Mahallesi’nde bulunan Şahanlar Ahşap isimli işyerindeki yangının meydana geldiği fabrikaya giden Gazeteci Ali Eskalen, yangının meydana geldiği alandan 200 metre uzaklıkta Onikişubat İlçe Emniyet Müdürü olduğunu söyleyen kişi tarafından bağırarak tutuklamakla tehdit etti.

Yaşadığı olayı Aksu TV’nin sevilen programlarından Artı-Eksi’de anlatan Gazeteci Ali Eskalen, yangını duyduktan sonra hem gazeteci olması hem de işyeri sahibini tanıdığı için kısa süre içerisinde fabrikanın yakınına geldi.

Eskalen, yangının meydana geldiği yerden uzak olmalarına rağmen Onikişubat İlçe Emniyet Müdürü olduğunu söyleyen bir kişi vatandaşlara bağırıp, çağırdığını gördü.

Daha sonra İlçe Emniyet Müdürü olduğunu söyleyen kişi Gazeteci Ali Eskalen’e yüksek sesle oradan uzaklaşmasını söyledi. Bunun üzerine Ali Eskalen gazeteci olduğunu belirtti.

Bağırarak uzaklaşması yönünde söylemlerine devam eden İlçe Emniyet Müdürü’ne tecrübeli gazeteci Eskalen ise yangının yaşandığı yerden uzak olduklarını, aynı zamanda vatandaşlara bağırıp çağırmasının yanlış olduğunu söyledi.

Bunun üzerine İlçe Emniyet Müdürü olduğunu söyleyen kişi gazeteci Eskalen’in tutuklanması için yanındaki polislere talimat verdi. Ancak verilen talimatın kanunsuz olduğunu anlayan polisler talimatı yerine getirmedi.

Ali Eskalen, Artı- Eksi programda yaşadıklarını anlatırken, yangına müdahale eden itfaiye ekiplerine ve çevre güvenliğini alan tüm emniyet personeline teşekkür ederken, Onikişubat İlçe Emniyet Müdürünün tavrını eleştirdi.

Kişisel olarak yaşadığı olayları Artı-Eksi programında konuşmadığını, ancak yaşanan olayın vatandaşlara ve gazetecilere karşı yapıldığı için anlattığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2024, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER