YER ZEMİNİN İKİ METRE AŞAĞISINA İNEREK SERA DENEMESİ YAPILDI.

Elbistan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Teknik Elemanlarının desteğini de alarak yer zemininden iki metre aşağıya inerek sera denemesi yaptı.

 YER ZEMİNİN İKİ METRE AŞAĞISINA İNEREK SERA DENEMESİ YAPILDI.

YER ZEMİNİN İKİ METRE AŞAĞISINA İNEREK SERA DENEMESİ YAPILDI.
İlçesi Çiçek Mahallesi çiftçilerinden Ömer Kar, Elbistan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Teknik Elemanlarının desteğini de alarak yer zemininden iki metre aşağıya inerek sera denemesi yaptı.

Çiftçi Ömer Kar’ın kendi öz kaynakları ve Elbistan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Teknik elemanlarından, Çiçek Mahallesi Tarımsal işletme danışmanı Ziraat Mühendisi Ahmet Nergiz, Ziraat Mühendisi Mehmet Uğur Tıraş ve Bitki Sağlığı Uzmanı M. Nuri Günen’ in teknik destekleri ile yer zemininden ortalama 2 metre aşağı inilerek kurulan serada sıcaklık dengesinin bozulmayıp soğuk havalarda bile kışlık sebze ( roka, tere, yeşil soğan, marul ) yetiştirilmesine olanak sağlanması hedeflenmiştir.

Ömer Kar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarının ilgi ve alakalarından memnun olduğunu verilen teknik hizmet destekleri ile ilerleyen yıllarda Kırsal Kalkınma desteklerine başvurarak çıkması halinde ürün deseni arttırarak Elbistan’da örnek seracılık projelerine adım atmak istediğini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2016, 04:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER