YANIK MERKEZİNDE 2 YILDA 18 BİN HASTA TEDAVİ EDİLDİ

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Yanık Tedavi Merkezinde Her Türlü Yanık Hastasına Müdahale Edebilecek Kapasiteye Sahip olduğunu açıkladı.

YANIK MERKEZİNDE 2 YILDA 18 BİN HASTA TEDAVİ EDİLDİ
 YANIK MERKEZİNDE 2 YILDA 18 BİN HASTA TEDAVİ EDİLDİ

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Necip Fazıl Şehir Hastanesi bünyesinde bulunan Yanık Tedavi Merkezinin hizmetleri hakkında açıklamada bulundu.

Açıklamada, “Necip Fazıl Şehir Hastanemizde hizmet vermekte olan Yanık Merkezimiz 1 Ocak 2014 tarihinde yanık ünitesi olarak açılmıştır. Halkımıza daha geniş bir yelpazede hizmet sunabilmek için yatak kapasitesi 17’ye çıkarılmış, yanık ameliyathanesi ve yoğun bakım oluşturularak yanık merkezi olabilmesi için müracaatta bulunulmuş, 31.07.2015 tarihinde Yanık Tedavi Merkezi tescili alınmıştır.” denildi.

Merkezimiz Her Türlü Yanık Hastasına Müdahale Edebilecek Kapasiteye Sahiptir

Merkezde 3 genel cerrahi uzmanı, 1 anestezi uzmanı, 26 sağlık personeli, 7 hizmet alımı ile çalışan personel görev yapmaktadır. Çalışan tüm hekim ve personeller yanık konusunda eğitimlerini tamamlamış olup alanlarında oldukça deneyimlidir.

Yapılan açıklamada “Açıldığı günden bu yana toplam 18.000 yanık hastası bakılan merkezimizde 1250 hastadan fazlası yatırılarak tedavi görmüş, 800 yanık hastası ameliyat edilmiştir. Ameliyatlar genellikle yanık bölgesinin ve yanık bölgesinde oluşan ölü dokunun temizlenmesi ve sonrasında gereklilik durumunda yanık bölgesinin hastanın kendi derisi ile kapatılması şeklinde gerçekleştirilmektedir. Bunun yanında klasik cerrahi debridmanın yetersiz kaldığı alanlarda tüm dünyada yaygın olarak kullanılan hidrocerrahidebridman sistemleri kliniğimizde de rutin olarak kullanılmaktadır. Majör yanık olgularında eksizyonu takiben eş veya ayrı zamanlı greftleme rutin olarak yapılmaktadır ”denildi.

Merkezimize Diğer İllerden Hasta Sevki Kabul Edilmekte

Yanık Merkezi tescili alındıktan sonra çoğunluğu çevre illerden olmak üzere İstanbul’dan dahi yanık hastalarının kabul edildiği, tedavilerinin başarılı bir şekilde gerçekleştiği ve şu ana kadar diğer illerden toplam 160 civarında hasta sevk kabulünün olduğu belirtildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2016, 03:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER