VI. ULUSLARARASI SAĞLIKTA PERFORMANS VE KALİTE KONGRESİ

KONGREYE KAHRAMANMARAŞ KAMU HASTANELER BİRLİĞİ DAMGA VURDU

VI. ULUSLARARASI SAĞLIKTA PERFORMANS VE KALİTE KONGRESİ










VI. ULUSLARARASI SAĞLIKTA PERFORMANS VE KALİTE KONGRESİNE KAHRAMANMARAŞ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ DAMGASINI VURDU

T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Sağlıkta Kalite ve Performans Kongresinin bu yıl VI. ‘sı  01-04 Mart 2016 Tarihlerinde Antalya Wow Kremlin-Topkapı Palace Otelinde düzenlendi.

Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongreleri ile iyi uygulamalar, araştırmalar ve uluslararası deneyimler paylaşılarak sağlık hizmetlerinde performans, kalite, hasta ve çalışan güvenliği uygulamalarının etki alanının yaygınlaştırması amaçlanmaktadır.

Kongre kapsamında kamu, özel ve üniversitelere ait sağlık kurum ve kuruluşlarının kalite, performans, hasta ve çalışan güvenliği alanlarında faaliyetlerini tanıtabilmeleri amacıyla fuaye alanında stantlar açılmakta olup bu yıl düzenlenen kongrede Kahramanmaraş İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak stant açılmıştır.

Yaklaşık 2.000’in üzerinde katılımcının iştirak ettiği VI. Uluslararası Sağlıkta Kalite ve Performans Kongresinde stant açan Kahramanmaraş İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Genel Sekreterlik ve bağlı sağlık tesisleri bünyesinde yürütülen faaliyetler hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı. Bu kapsamda sağlıkta kalitenin temel yapı taşlarından birisi olan hizmet içi eğitimlere yönelik olarak geliştirilen ÇEVRİMİÇİ UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ, hasta ve çalışan memnuniyetini ölçmek için kullanılan memnuniyet anketlerine yönelik olarak hazırlanan ONLINE ANKET MODÜLÜ, hastanelerde yatmakta olan hasta ve yakınlarının moral seviyelerinin yüksek tutulmasını sağlamak amacıyla oluşturulan HASTA MORAL DESTEK BİRİMİ, hastanelerin web siteleri üzerinden daha etkin ve hızlı bir iletişim kurulması amacıyla geliştirilen ANLIK MESAJLAŞMA SİSTEMİ ve uygulamaya konulan birçok yenilik tanıtıldı.

            Kahramanmaraş İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince açılan stant Müsteşar Yardımcısı ve TKHK eski Başkanı Yrd. Doç.Dr. Hakkı YEŞİLYURT, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) Başkanı Prof.Dr. Alper CİHAN,  Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr. Nurullah OKUMUŞ, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin MEMİŞ, TKHK Başkan Yardımcısı Dr. Muhammet ÖRNEK, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Savaş Başar KARTAL, Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan GÜLER, TKHK Verimlilik ve Kalite Yönetim Daire Başkanı Dr. İsmail KAYA, TKHK Özellikli Sağlık Hizmetleri Ve Proje Daire Başkanı Uzm. Dr. Pınar KOÇATAKAN, TKHK Ek Ödeme Daire Başkanı Abdullah ŞEKER, Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut ARIK, Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal HÜNÜR, Antalya KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat YILMAZ, Çanakkale KHB Genel Sekreteri Op. Dr. Tezcan SEZGİN, Ankara 3. Bölge KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Halil İbrahim YAKUT, Ankara 2. Bölge KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Furkan Erol KARABEKMEZ, Konya KHB. Genel Sekreteri Opr. Dr. Gökhan DARILMAZ,  Adıyaman KHB Genel Sekreteri Erdoğan Öz, Samsun KHB Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehmet MEHEL,  Muğla KHB Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat HİMOĞLU,  Nevşehir KHB. Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet ÇÖMCE, Burdur KHB Genel Sekreteri Opr. Dr. Reha Sermed AYGÖREN, Ankara 2. Bölge Tıbbı Hizmetler Başkanı Dr. Mehmet TAHİROĞLU, İstanbul Anadolu Kuzey KHB Doç.Dr. Kemal MEMİŞOĞLU, Konya KHB Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Mustafa PARLAYICI, Muğla KHB İdari Hizmetler Başkanı Dr. Oğuz ÖKSÜZLER, Antalya Serik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. H. Yusuf KARA, İstanbul Eyüp Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hasan KARAMAN, Adıyaman Gölbaşı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Selim KUŞAĞLI, Zonguldak Gökçebey Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Levent ESKİCİ, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Hakan HAKERİ ile kamu ve özel sektörden birçok hastane yöneticisi ve kalite yönetim direktörü tarafından ziyaret edilmiştir.

Açılan stantlarda kurumlar kendi faaliyetleri tanıtma imkânı bulabildikleri gibi aynı zamanda temsil etmiş oldukları şehre ait kültürü de ulusal ve uluslararası tüm katılımcılara aktarma fırsatı yakalamaktadırlar.

Kahramanmaraş’ın zengin kültürüne ait öğelerinde tanıtımının yapıldığı kongrede katılımcılara Maraş Dondurması, Tarhana, Çörek, Pekmez Sucuğu, Bastık, Fıstık Ezmesi ve Kırmızı Biber ikramı yapıldı. Kongrede standı ziyaret edenlerin arasında yapılan çekilişte ise Kahramanmaraş’a özgü el emeği göz nuru Ceviz Oyma Sandık ve Bakır Sahan hediye edildi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER