VALİ GÜVENÇER MANİSA'DA GÖREVİNE BAŞLADI

VALİ GÜVENÇER MANİSA'DA GÖREVİNE BAŞLADI

VALİ GÜVENÇER MANİSA'DA GÖREVİNE BAŞLADI

 VALİ GÜVENÇER MANİSA'DA GÖREVİNE BAŞLADI
Kahramanmaraş Valiliği'nden ManisaValiliği'ne atanan Mustafa Hakan Güvençer, göreve başladı.



Valiler Kararnamesi'yle Manisa Valiliği'ne atanan Mustafa Hakan Güvençer, göreve başlamak için geldiği Valilik önünde kaymakamlar, daire müdürleri ve çocuklar karşıladı. Vali Güvençer'e, halk oyunları kıyafeti giyen iki çocuk çiçek verdi. Kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşan Vali Güvençer, makamına çocuklarla el ele çıktı.



Makamında açıklama yapan Vali Güvençer, köklerinin Saruhan Beyliği'ne dayandığına dair araştırmaları olduğunu ifade etti. Görev yaptığı 5'inci il olduğunu belirten Güvençer, görev süresi içinde kendisinin de Manisalı olacağını söyledi. Güzel bir başlangıç yaptığını dile getiren Vali Güvençer, "Manisa sahip olduğu sosyolojik özellikleri, bereketli toprakları ve sanayi sektöründeki yüksek potansiyeliyle Türkiye'nin temel dinamiklerinden biri. Burada Vali olarak görev yapmak, aynı hedefleri paylaşmak benim için şeref olacak. Her şeyden önce Manisa'da üst yönetici olmanın ötesinde Manisalı olmak için çaba göstereceğim. Manisalı gibi hissedip, Manisalı gidip düşünmek, yan yana bu yolda yürümek gerekiyor. Manisalılarla aynı rüyaları görmeye başladığımda kendimi bir Manisalı gibi hissedeceğim" dedi.



Türkiye'nin tarihi dönemeç noktasında olduğunu belirten Vali Güvençer, ülke coğrafyanın tekrar şekillendirilmeye çalışıldığını söyleyerek, "Tarih 100 yıl sonra tekrar yazılmaya çalışılıyor. Bu zorlu yürüyüşte Türkiye yeniden var olmak ağırlığını koymak durumunda.Manisa'da Türkiye'nin bu yürüyüşün içinde önemli rolünü sırtlanmış olarak yürüyüşe devam edecek" diye konuştu.



Manisa'nın 10 yıl içinde çok fazla gelişeceğini kaydeden Güvençer, kentin limana, demiryoluna, büyük pazarlara yakınlığına değindi. Manisa'nın İzmir'in ve Ege'nin kalp atışlarını besleyen can damarlarından biri olduğunu söyleyen Güvençer, "Manisalıları tanıyorum. Bu damardan tertemiz, pırıl pırıl ve delikanlı bir kan akıyor. Bu kan sayesinde ülkenin tüm hücrelerine enerji verecek" dedi.



Açıklamaların ardından Vali Güvençer, kendisini karşılayanlarla bir süre sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 05:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER