VALİ GÜVENÇER, KAHRAMANMARAŞLILARIN BAYRAMINI KUTLUYORUM

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER ÇOK ÖNEMLİ

VALİ GÜVENÇER, KAHRAMANMARAŞLILARIN BAYRAMINI KUTLUYORUM

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay,  Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Güvençer, mesajında, bayramların kardeşlik ve yardımlaşmayı vesile kılan müstesna günler olduğunu belirtti.

Milli ve manevi değerlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Güvençer, şunları kaydetti:

 "Bayramlar; kardeşlik sevgi ve saygı ruhunun güçlenmesine, toplum bünyesinde açılan yaraların sarılmasına, kimsesizlerin gözetilmesine, çocukların sevindirilip manevi havayı teneffüs etmelerine, yetimin başının okşandığı, yoksulun sevindirildiği gönüllerin kazanılmasına vesile olan bizleri asırlardır birbirimize bağlayan, kardeş kılan yardımlaşma ve dayanışmaya vesile olan müstesna günlerdendir." 

Kurban Bayramı'nı huzur ve güven ortamı içerisinde çocuklar, gençler ve büyüklerle hep beraber kutlamanın heyecan ve mutluluğu içerisinde olduklarını vurgulayan Güvençer, şehit ve gazileri minnet rahmet ve şükranla andığını, Kahramanmaraşlıların bayramlarını kutladığını belirtti.

- Erkoç'un mesajı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise bir kez daha mübarek bayrama kavuşup, Hazreti İbrahim’in oğlu Hazreti İsmail’i adayışındaki fedakarlığın sırrına erişildiğini kaydetti.

Bayramları bereket, insanları Allah'a yaklaştıran günler olarak nitelendiren Erkoç, "Bayramlar bize hayatın geçiciliğini, asıl zenginliğimizin kardeşlik olduğunu, tevazunun vazgeçilmez değerini anlatır. Kurban, bizi kibirden ve ona bağlı yanılgılardan uzaklaştırır. İnsanlığımızın özünü kavramaya yöneltir. Bayramlar, yoksul, sahipsiz, elden ayaktan düşmüş komşularımıza koştuğumuz günlerdir. Çaresizliği, umutsuzluğu, kimsesizliği biz bu mübarek günlerde savuştururuz. Mahrum ve hüzünlü komşularımızla aramızdaki mesafe hızla kapanır."

- Okay'ın mesajı

Merkez Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay da İslam aleminin ve tüm insanlığın birlik ve beraberlik içerisinde huzurlu  ve mutlu bir Kurban Bayramı geçirmesini temenni etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER