VALİ GÜVENÇER AKEDAŞ’IN YENİ BİNASINI GEZDİ

VALİ GÜVENÇER, YETKİLİLERDEN YAPILAN ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİLER ALDI

VALİ GÜVENÇER AKEDAŞ’IN YENİ BİNASINI GEZDİ











VALİ GÜVENÇER AKEDAŞ’IN YENİ BİNASINI GEZDİ

Kahramanmaraş Valisi  Mustafa Hakan Güvençer, AKEDAŞ EDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin yeni hizmet binasını gezdi.

Vali Güvençer,  AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Kaşıkçı ve AKEDAŞ Elektrik Dağıtım Satış A.Ş. Genel Müdürü Medine Tanış ile görüştü.

 

Ziyareti sırasında SCADA Kontrol Merkezini de inceleyen Vali Güvençer, AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Kaşıkçı ve Uzman Mühendis Okan Hüdayioğlu’ndan sistem hakkında bilgiler aldı.

 

SCADA Kontrol Merkezi hakkında bilgiler veren AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Kaşıkçı, “ 65'i Kahramanmaraş ve 31'i Adıyaman bölgesinde olmak üzere toplam 96 adet Dağıtım İstasyonunda, gerekli ekipman kurularak istasyonların uzaktan kontrol edilmesi ve izlenebilmesi sağlandı.


Kahramanmaraş ve Adıyaman yönetim binasında kurulumunu tamamladığımız SCADA Kontrol Merkezleri ile bahse konu istasyonları uzaktan kontrol edip, istasyonlara ait elektriksel parametreleri ve sinyalleri izleyebilmekteyiz” dedi.

 

SCADA Kontrol Merkezleri ile hedeflenen hizmetlere de değinen Kaşıkçı, “ Şebekede meydana gelen arızalarda, SCADA Kontrol merkezlerinde görev yapan operatörler vasıtasıyla arıza lokasyonuna ekip gönderilmesine ihtiyaç kalmadan kontrol merkezleri üzerinden Uzaktan manevra işlemlerini gerçekleştirerek kesinti sürelerinin minimuma indirilmesi, Enerjinin sürekliliğinin sağlanması, Enerji kalitesi ve müşteri memnuniyetinin arttırılması, Enerji kayıplarının ile şebeke kesintilerinin düşürülmesi, İlgili merkezlere ait bütün elektriksel ölçüm verilerinin uzaktan izlenebilmesini ve raporlanması gibi konulara katkı ve iyileştirme sağlamayı hedeflenmektedir” dedi.

 

Sistem hakkında beğenilerini belirten Vali Güvençer, yine hizmet binasının hayırlı olması dileğinde bulunarak, AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Kaşıkçı, AKEDAŞ Elektrik Dağıtım Satış A.Ş. Genel Müdürü Medine Tanış ve tüm çalışanlarına başarılar diledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER