VALİ GÜVENÇER AHİLİK HAFTASI İLE İLGİLİ BİR MESAJ YAYIMLADI

AHİLİK, BİLGİNİN VE DAYANIŞMANIN SANAT İLE BİRLEŞİMİDİR

VALİ GÜVENÇER AHİLİK HAFTASI İLE İLGİLİ BİR MESAJ YAYIMLADI

 

Güvençer, "Ahi, vicdanını kendi üzerine gözcü koyan, helalinden kazanan, yerine ve yeterince harcayan, ölçü ve tartı ehli olan, yararlı şeyler üretip topluma sunan insandır" dedi
Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Ahilik, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir" dedi.
11-17 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayımlayan Vali Güvençer, Ahi'nin, vicdanını kendi üzerine gözcü koyan, helalinden kazanan, yerine ve yeterince harcayan, ölçü ve tartı ehli olan, yararlı şeyler üretip topluma sunan insan olduğunu belirterek, "Ahilik, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir" dedi. Güvençer, şunları söyledi:
"Ahilik Teşkilatı ise, milli birliği ve bütünlüğü, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı temel ilke olarak benimseyen, toplumsal ahlak kurallarına bağlı, bir toplum kurmayı amaçlayan, ülke ekonomisinde temel ihtiyaç maddelerini en kaliteli, en ucuz biçimde üretmeyi öngören bir teşkilatlanma biçimidir. Bu itibarla Ahilik yalnızca Türk milletinin değil, bütün dünya toplumlarının örnek alması gereken bir insanlık ve ahlak sistemidir. İnanıyorum ki aziz milletimiz bu değerlere sahip çıkacak ve diğer toplumlara örnek olacak bir düzeye yükselecektir. Bu duygularla 11-17 Mayıs tarihleri arası Ahilik Haftası olması münasebetiyle, Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli'yi rahmetle, minnetle anıyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyorum."
AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI
Kahramanmaraş'ta da Ahili Haftası, tüm yurtta olduğu gibi 11-17 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 
11 Mayıs Pazartesi günü saat 09:00'da Dulkadiroğlu İlçesi Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlayacak olan Ahilik Haftası Etkinlikleri, kapsamında Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KMESOB) Başkanı Ahmet Kuybu başkanlığındaki esnaf heyeti önce Vali Mustafa Hakan Güvençer'i, sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'u ziyaret edecek.
Aynı gün yine Dulkadiroğlu İlçesi'ndeki Taşhan'da (Kapalıçarşı) saat 14.30'da Büyükşehir Belediye Bandosu Gösterisi yapılacak. Saat 15.00'te aynı mekanda Ahilik Haftası Resmi Töreni gerçekleştirilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak törende; KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatih Mehmet Erkoç ve Vali Mustafa Hakan Güvençer birer konuşma yapacaklar. Buradaki törenler Yılın Ahi'sine kaftan giydirilmesi ve plaket verilmesi ve şed kuşatma töreni ile sona erecek. 
Ahilik Haftası, 12 Mayıs 2015 Salı günü Huzur Evi ve Şehitlik Ziyareti'nin ardından Necip Fazıl Kültür Merkezinde Ahilik Paneli düzenlenmesi ile devam edecek. 14 Mayıs 2015 Perşembe günü de yatsı namazına müteakip Ulucamii'de mevlüt okutulacak. 15 Mayıs 2015 Cuma günü de Cuma namazını müteakip Ulucamii'de KMESOB tarafından pilav dağıtılacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER