TÜRKİYE GENELİNDEKİ YARIŞMADA KAZANANLAR AÇIKLANDI

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen İlköğretim okulları arasındaki ‘Madalyalı Kahraman Şehir’ konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenler belli oldu

TÜRKİYE GENELİNDEKİ YARIŞMADA KAZANANLAR AÇIKLANDI

Kahramanmaraş Belediyesi, Milli eğitim müdürlüğü ve Bilim Sanat Merkezi müdürlüğünün iş birliği ile Ülke genelindeki İlköğretim Okulları 6,7 ve 8 sınıf öğrencilerin katılımıyla düzenlenen ‘Madalyalı Kahraman Şehir’ konulu yarışmasına bin 247 resim, 310 kompozisyon ve 953 şiirle olmak üzere toplam 2 bin 510 eserin arasından dereceye giren öğrenciler açıklandı.

 

Konuyla ilgili olarak konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, Milli Eğitim Müdürlüğünde oluşturduğu jüri tarafından yapılan titiz değerlendirmeler sonucunda dereceye giren eserler belirlendiğinin altını çizerek şunları söyledi; “Kahramanmaraş Türkiye’nin Anadolu’da ki milli mücadelenin başlangıcına öncülük etmiştir. Bu vesileyle de Dünya’da kırmızı şeritli İstiklal Madalyası ile ödüllendirilmiş, ülkesinin meclisi tarafından şehir halkına verilmiş Tek madalyaya sahip bir ilimizdir. Biz Kahramanmaraşlılar olarak ne kadar övünsek azdır. Kahramanmaraş mücadelesinin ne kadar büyük bir önem arz ettiğini, Başbakanımızın da söylediği gibi, Fransızlar bizi aradan geçen 92 yıl sonra bile yargılamaya tabi tutuyorlar. Biz onlara söylüyoruz, binlerce kilometre uzaktan ne işiniz varda geldiniz. Bizim dedelerimizi ninelerimizi çocuklarımızı öldürdünüz. Şehrimizin yarıya yakını camileri, kiliseleri, sokakları, caddeleri yaktınız. Milli mücadele düşüncesinin genç nesillerimizin zihninde yer tutması amacıyla, bu yarışmaları yapıyoruz. Ülkemizde binlerce öğrenci Kahramanmaraş milli mücadelesinin nasıl Anadolu coğrafyasını kapladığını ve Kahramanmaraş’ta yenilen Fransızların bu vesileyle Ankara hükümetini muhatap kabul edip ve bu milli mücadelede ilk anlaşmayı Ankara hükümetinin Kahramanmaraş mücadelesinden sonra sağladığını hepimiz bilmekteyiz. Bunun için 92 yıl sonra olsa da milli mücadele ruhunun canlı olması hasebiyle Kahramanmaraş Belediyemiz bu yarışmaları yapıyor. Bugün de burada dereceye giren eserlerimiz açıklayacağız."

 

Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ve Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Kerim Üstündağ’da katıldı.

 

Resim, Şiir ve Kompozisyon dallarında dereceye gidenlerin isimleri şöyle:

 

Resim dalında Türkiye birincisi, Samsun 19 Mayıs İlköğretim Okulu öğrencisi Erkmen Demir. İkinciliği, İstanbul Özel Güneşli İlköğretim Okulu öğrencisi Elsem Yaşar. Üçüncülüğü ise Çorum Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Fevziye Eker olurken, Mansiyon (dikkate değer) Kahramanmaraş Egemenlik İlköğretim Okulu öğrencisi Türker Kavak ödülle laik görüldü.

 

 

Şiir dalında Türkiye birincisi, Erzurum Sabancı İlköğretim Okulu öğrencisi Alperen Enes Bayar. İkinciliği, Mersin Bahçelievler İlköğretim Okulu öğrencisi İrem Küçükbahar. Üçüncülüğü, İstanbul Tüccar ve Sanayi Derneği İlköğretim Okulu öğrencisi Sakine Ceren Adar. Mansiyon ödülünü Kahramanmaraş Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Batur Kutay Yücel ödüle laik göründü.

 

Kompozisyon dalında Türkiye birincisi, Malatya Doğa Koleji öğrencisi Dilruba Nilhan Kutlu. İkinciliği, Elazığ Tevfik Yaraman İlköğretim Okulu öğrencisi Aslıhan Gedik. Üçüncülüğü, İstanbul Özel Tarhan İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep Dirier. Mansiyon ödülünü Ankara Öğretmen Kubilay İlköğretim Okulu öğrencisi Ebru Doğan ödüle laik göründü.

 

 

‘Madalyalı Kahraman Şehir’ konulu yarışmada dereceye giren öğrenciler 9 Şubat saat 10.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür merkezinde gerçekleşecek törenleri ödüllerinin verileceği bildirildi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER