TÜFAD GENEL KURULUNDA MESUT ÇANAK GÜVEN TAZELEDİ

BELGESİZ ANTRENÖR KALMAYACAK

TÜFAD GENEL KURULUNDA MESUT ÇANAK GÜVEN TAZELEDİ

 Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı   Mesut  Çanak, yapılan seçimlerde tekrar güven tazeledi.

2008 yılında kurulan ve aradan geçen zaman içerisinde bir çok organizeye imza atan TÜFAD geçtiğimiz gün 3. olağan kongresini   gerçekleştirdi.
Divan Başkanlığını Lütfi Ergünin yaptığı 3. Olagan Genel Kurul Açılış ve yoklama, Divan Kurulu seçilmesi, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması, Yönetim Kurulu 2011-2014 Yılları arası yaptığı faaliyetlerin okunması ve genel kurulun onayına sunulması, Denetleme kurulunun hazırlanmış olduğu 2011- 2014 yılları arası gerçekleşen gelir ve gider lerin okunması ve genel kurulun oyuna sunulması, Yönetim ve denetleme kurullarının seçimlerinin yapılması dilek ve temenniler ile başkayabn 3. Olagan kongre tek liste halinde girilerek oylama ile Başkan Mesut Canak'ın yönetiminde devam ediklmesi kararına başlandı. 12 Şubat Stadyumu altındaki Dernek Binasında gerçekleştirilen seçimlere tek liste halinde bir dönem daha başkanlığa seçilen Mesut Çanak, Kahramanmaraş Futbolunun kalkınması için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
Üyelerin tamamının  desteğini alarak tekrar Dernek Başkanlığına seçilen Mesut Çanak, tüm üyelere kendisine gösterdikleri  teveccühten dolayı teşekkür etti. Seçimlerden sonra açıklamalarda bulunan Başkan Çanak, "Kahramanmaraş daha önceki yıllarda  Gaziantep iline bağlıyken bugün kendi tesisimizde 150 ye yakın üye arkadaşımızla  kongre yapmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz" dedi.
"BELGESİZ ANTRENÖR KALMAYACAK"
10 yıldan bu yana Kahramanmaraş'ta yapılmayan ve büyük eksikliği hissedilen Antrenörlük Kursunu açtıklarını, bu kursa katılan antrenörlerimiz C Belgesi Antrenörlük diplomalarını aldıklarını belirten Çanak, "Lisanslı antrenör olmak isteyen antrenörlerimiz daha önce bu diplomayı almak için büyük zorluklar içerisinde başka şehirlere gitmek zorunda kalıyorlardı, şimdi ise kendi şehirlerinde yapılan kursa hiçbir zorlukla karşılaşmadan katıldılar ve diplomalarını aldılar. İnşallah ilerleyen aylarda yeni kurslar açmanın planlarını yapıyoruz. Bizim amacımız, kendini futbola vermiş ve daha sonra antrenör olmak isteyen arkadaşlarımızın bu antrenörlük diplomalarını rahat bir şekilde almalarını  ve çalıştırdıkları takımlardaki futbolculara daha bilinçli antrenman yaptırmalarını sağlamaktır"dedi.
Şu anda Kahramanmaraş'ta faal olan futbol takımlarını daha bilinçli antrenörlerin çalıştırdığını ifade eden Çanak, Kahramanmaraş'ta diplomasız antrenör kalmayana kadarda  yine yeni kurslar açmaya da devam edeceğiz. Tecrübeli ve diplomalı antrenörler sayesinde Kahramanmaraş futbolunun gelişeceğinden eminim" dedi.
"ANTRENÖRLERİMİZ PROFESYONEL TAKIMLARA HİZMET EDECEK"
Şehirde iki profesyonel takımnın olduğunu deklare eden ve yavaş yavaş Profesyonel takımlara Kahramanmaraşlı Antrtenörler kazandırıldığını ifade eden Başkan Canak, "Şuanda Şehrimizde 2 profesyonel takımımız, 2 Bölgesel takımımız ve bir çokta amatör takımımız var. Kahramanmaraşsppr'umuz da Kahramanmaraşlı Antrenörlerimiz var. Büyükşehir Belediyespor'umuzda da aynı keza. Bölgesel takımlarımızda aynı durumda. Amatör takımlarımızda da bir çoğunun lisansı var. İnşallah bu daha da yayılacak veKahramanmaraşlı antrenörler değer kazanacaktır" dedi.  
"KİRADAN KURTULUP, KENDİ BİNAMIZI İNŞA EDECEĞİZ"
Seçimler sonrası bütcelerinin fazla olmadığını ve maliyet olarak Dernek binası kiralık olduğunu belirterek, " Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğüne ait binada yer alıyoruz ve buraya kira ödüyoruz. Bizim bütcemizin kısıtlı olmasından dolayı daha iyi, daha geniş yerde olmak istiyoruz ama maalesef bütcemiz yeterli değil. Biz kalıcı birşeyler yapmaya çalışıyoruz. İnşallah ilerleyen yıllarda kendi binamızda hizmet ederiz. Bu konu üzerinde duruyoruz" dedi. 
Yapılan Seçimler sonucunda Yönetim Kurulu şu isimlerde oluştu:
Yönetim Kurulu (ASİL): Mesut Çanak, Ejder Orak, Hüseyin Azgın, Hüseyin Eralp, Halil Yücel, Sait Akay, Ökkeş Kale, Tayfun Şirin, Oğuz Kılınç, İhsan Erkan, Ferhat Özdemir, Salih Fidan, İzzet Kazancı, Selami Parsıloğlu, Ömer İnce
Yönetim Kurulu (YEDEK): Ahmet Alabacak, Bülent okyaz, Süleyman Özbek, Şevket Kanadıkırık, Hacı Mehmet Şeker, Sebahattin Zevkli, Halim Başkonuş, Akif Akkaya, Özlem Dağlı, Mehmet Koç, Zülkayneyn Kara, Mehmet Suat Paksoy, İbrahim Sayıcı, Ruhi Bilgin, Hasan Balkan
Denetleme Kurulu (ASİL): Yahya Canlı, Keramettin Güler, Sedat Toptaş
Denetleme Kurulu (YEDEK): Mehmet Akkurt, Mehmet Kocatepe, Ceyhun Çolakkaya
Merkez Delege: Ahmet Alabacak, Ejder Orak, Hüseyin Azgın, Salih Fidan, Hüseyn eralp, İhsan Erkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER