TAŞERON İŞÇİLERE SENDİKA YOLU AÇILDI

ÇINAR: TAŞERON İŞÇİLERDE EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALACAK

TAŞERON İŞÇİLERE SENDİKA YOLU AÇILDI

Yapılan değişiklikle kamuda çalışan taşeron işçiler de artık sendika üyesi olabilecek.
Hizmet İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Ömer Çınar, "Belediyemizde çalışan taşeron işçiler de sendikaya üye olabilir. Sendikaların görevi üyelerinin hakkını hukukunu korumak kollamaktır" dedi.
Hizmet İş Sendikası olarak kendilerinin her zaman çalışanların yanında olduklarını, işçilerin sorunlarının çözümü noktasında işverenlerle diyalog içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Çınar, "Sendika olarak belediyelerde çalışan işçilerimiz sendikamızın üyesidir. Bu kapsamda bizler de her zaman üyelerimizin hakkını savunup onların yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Yasalarda yapılan değişiklikle bundan sonra belediyelerde iş alan taşeron firmalarda çalışan işçiler de sendikaya üye olabilecekler. Bu firmalarla toplu sözleşme imkânları doğacak. Toplu sözleşme yapılırken de firmaların bütçeleri göz önünde tutularak taşeron firmalar da mağdur edilmeyecek. Burada hem işçinin hem de iş verenin hakkı korunmuş olacak" dedi.
Sendikalı olmak isteyen taşeron işçilerin üye kayıtlarına başladıklarını da belirten Başkan Çınar,  Kahramanmaraş Belediyemiz de çalışan taşeron işçilerin sendikalı olmasının yolu açıldığını ve taşeron işçilerimizi sendikamıza üye kayıtlarının başladığını bu güne kadar taşeron işçi üye sayısının bini bulduğunu söyledi.
Taşeron işçilerin emeğinin alın terini toplu sözleşmeyle taçlandıracaklarını ifade eden Çınar, "Buda Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın bize yapmış olduğu emeğe saygıdan dolayı emeklinin yanında olduğundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum"
Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'la görüşmelerimizden sonra taşeron işçilerinde sendikaya üye olabileceğini söylediğini belirten Çınar, "Kahramanmaraş Belediyesi'nde  2 bin 847 taşeron işçi çalışıyor, bu işçilerimizin toplu sözleşmelerini yapmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.
Çınar,  2014 yılı itibari ile bazı ilçe Belediyelerimizde toplu sözleşme görüşmelerini tamamladıklarını, bazı   Belediyelerle görüşmelerin başladığını ifade ederek, Hizmet-İş Sendikasının daima işçinin yanında olduğunu söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER