TARSİM BİGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Kahramanmaraş Merkez, Pazarcık ve Türkoğlu İlçelerinde TARSİM sigortaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 TARSİM BİGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

 TARSİM BİGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Ülkemizde de tarım sektörünü tehdit eden risklerin teminat altına alınabilmesi amacıyla 14.06.2005 tarihli 5363 Sayılı "Tarım Sigortaları Kanunu" çıkarılmıştır.

 

Kahramanmaraşlı çiftçilerin  tarım sigortaları hakkında bilgilendirilmesi ve tarım sigortalarına teşvik edilmesi amacıyla üreticilerimizin yoğun katılımı ile Kahramanmaraş Merkez, Pazarcık ve Türkoğlu İlçelerinde TARSİM sigortaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Toplantıya Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, TARSİM Malatya Bölge Müdürü Mehmet Ali Doğan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet Kocabaş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sadık Yılmaz Güllü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Miktad Kasal, TARSİM Malatya Bölge Müdürlüğünden konu uzmanı personeller, İl Müdürlüğümüz Personelleri STK temsilcileri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

 

Konu hakkında açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu; “Doğal afetlere karşı tarımdaki risk oranını minimize etmek için Devletimiz bir kanun çıkardı. Buda çiftçilerimiz için bir sigortadır. Çiftçilerimiz yaşanacak afetlere karşı ürünlerini sigortalatırsa yaşanan zarar sigorta tarafından karşılanmaktadır. Buda büyük bir avantaj sağlamaktadır çiftçilerimize” dedi.

 

TARSİM Malatya Bölge Müdürü Mehmet Ali Doğan ise; TARSİM sisteminin kuruluş amacı ve işleyişi, hakkında açıklamalarda bulundu.

 

TARSİM Malatya Bölge Müdürlüğü konu uzmanı personeller tarafından, Tarsim sisteminin işleyişi, genel şartlar, teknik tarife, talimatlar ve tanıtım hakkında sunum yapıldı.

 Toplantı çiftçilerin soruları ile son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2016, 23:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER