TAHSİN NAS VE BAĞ EVİ

Nokta koyacağım günü iple çektiğim, çeyrek asra yaklaşan meslek hayatımda öyle şeylerle karşılaştım ki; anlatmaya dilim varmaz, yazmaya kelimeler kâfi gelmez

TAHSİN NAS VE BAĞ EVİ

Gördüklerim karşısında öyle an geldi İnsanlığımdan, zaman geldi erkekliğimden utandım. Göbeğine, Kılığına, kalıbına bakıp ne ‘Muhterem’ sandığımız omurgasızlar, masasına ikram edilen tarhanayı döş cebine, fıstığı yan cebine koyup, sabah akşam kafe köşelerinde, kale burçlarında uyuz itler gibi yalananları hayretle izledim.

Kısa süre önce geldiği yere gönderilen Tahsin Nas. Samsun’da görev yaptığı dönemde internet sayfalarından, gazete sütunlarına kadar ulaşan konumuyla Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilişi kadar gitmesi de yankı uyandırdı. Eski görevine gönderilen Tahsin Nas’ın gidişini durdurmak için ayağa kalkanlar sözüm meclisten dışarı, kuyruğu torbaya koydular.

Onlar kuyruklarını torbaya koydular koymasına da Tahsin Nas’ın gitmesiyle birlikte torbayı delip ortaya çıkan bazı konular doğruysa dudak uçuklatacak cinsten.

Şimdi bu memlekette birilerinin ki bana göre Devleti temsilen Kahramanmaraş Valisi Sayın Şükrü Kocatepe’nin çıkıp eğer açıklanmasında ‘Devletin güvencesi veya devlet adabı açısından’ sakıncası yoksa Kerhan bölgesinde yatağı, yorganı, perdesi, sabunu, şampuanı, peçetesi Öğretmen evinden götürülerek Bağ evine çevrilen okul ile ilgili bir açıklama yapması gerek. Bakanlık Müfettişlerinin soruşturmasına konu olan Okulun bağ evine çevrilme işinde kimlerin izni ve bilgisi olduğu, çıkıp bu şehrin insanına anlatmak durumundasınız.

Kahramanmaraşlılar eğitimde Güneydoğu’nun gelişmemiş illerinin bir adım önüne geçmek için okullar yaptırarak, derslikler bağışlayarak çırpınırken, birilerinin bağ evine çevrilen okulla ilgili açıklama yapması gerek beyler.

Eğer konuşulanlar doğruysa, yani Tahsin Nas dönemimde Öğretmen evinin malzemelerinden bir okul bağ evine çevrilmiş ise bunu en yetkili ağızdan Vali Kocatepe’den öğrenmeliyiz ki o bağ evinin bahçesine utançtan kızarmış yüz çiçekleri dikmeliyiz.

Şimdi Sayın Kocatepe’ye buradan sormak istiyorum.

Öğrenci yetersizliğinden kapalı tutulan ve bağ evine çevrilen okul hangi okuldur?

Bu okul için öğretmen evinden gönderilen eşyalar konusunda onayınız veya bilginiz var mıdır?

Bağ evine çevrilen okula Kimler, ne amaçla günün hangi saatlerinde gidiş-geliş yapmışlardır.

Bağ evine çevrilen okulda misafir edilenler kimlerdir?

Öğretmen evinden bağ evi yapımına gönderilen eşyalar insanoğlunun yaşamımı idame ettirmesindeki önemi nedir?

Valiliğiniz tarafından konuyla ilgili bir soruşturma açılmış mıdır?

 

(02 Mart 2012 Sabah Gazetesi Güney ekinden alınmıştır. Sırrıberk Arslan’ın köşesidir)  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER