SURİYELİLER KAYIT ALTINA ALINIYOR

ŞEHRİMİZDE YAKLAŞIK 4 BİN KAYITSIZ SURİYELİ VAR

SURİYELİLER KAYIT ALTINA ALINIYOR

 Kahramanmaraş Valiliği tarafından Suriyeli sığınmacılarla ilgili yazılı açıklama yapılarak Suriyeli vatandaşları mutluka kayıt yaptırmaları gerektiği belirtildi. 

Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şehirde yaklaşık 4 bin kayıt altına alınmayan Suriyeli olduğu ve İçişleri Bakanlığı tarafından bunların bir an evvel kayıt işlemlerinin bitirilmesinin istendiği belirtildi.
Suriyeli yabancıların kayıt altına alınmasının, kamu düzeninin ve kamu güvenliğinin sağlanması ve sağlık, eğitim, sosyal yardım konularında önemli olduğu belirtilerek işlemlerin bir an önce yapılmasının istendiği dile getirildi.
Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar ifade edildi:“İçişleri Bakanlığımızca ülkemize sığınan Suriyeli Yabancılardan halen kayıt altına alınmamış olanların bir an evvel kayıt altına alınmasının,  kamu düzeninin ve kamu güvenliğinin sağlanması ile sağlık, eğitim, sosyal yardım ve diğer hizmetlere erişimlerinin sağlanması hususundaki önemi vurgulanarak, halen ilimizde 4000 civarında kayıt altına alınmamış Suriyeli yabancının olduğu tahmin edilmekte, kayıt altına alınma işlemlerin bir an evvel tamamlanması için bir çalışma yapılması istenilmiştir.
Kayıt işlemlerinin kısa sürede sonuçlandırılması için belirlenen çalışma prensiplerinin yerel basın yoluyla duyurulması faydalı olacaktır.
1-Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Andırın, Çağlayancerit ve Pazarcık ilçelerinde yaşayan kayıtsız Suriyeli yabancıların Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde bulunan Kayıt Merkezine müracaat edeceklerdir. (Tel: 0344 224 14 14-223 75 79)
2-Elbistan, Göksun, Afşin, Ekinözü ve Nurhak İlçelerinde yaşayan kayıtsız Suriyeli yabancıların Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğündeki Kayıt Merkezine müracaat edeceklerdir.. (Tel: 0344 413 56 56- 413 56 58)
3-Kayıtsız Suriyeli yabancıların Kimlik Tanıtma Belgesi sahibi tanıdıkları vasıtasıyla kayıt merkezlerine yönlendirilmeleri hususunda gerekli çalışmanın yapılması
4-Kayıt altına alma işleminin kısa sürede tamamlanması için Suriyeli Yabancılara yönelik yardımları yapan çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ve Derneklerin yardım ve desteklerin kayıt işlemine müteakip yapılması gerektiğinin ilgili tüm taraflara duyurulması.
5-Acil sağlık sorunları dışında Kimlik Tanıtım Kartı olmayanlara sağlık hizmeti verilmeyeceğinin duyurulması
6-Özendirici olacağı düşünülerek Kimlik Tanıtım Kartı olanlara yakacak ve diğer yardımların geciktirilmeden yapılmalı
7-İl Müftülüğümüzce çeşitli platformlarda, özellikle camilerde din görevlilerince bu konuda sürekli ikaz ve uyarıda bulunmalı
8-Okullara devam eden Suriyeli yabancılardan Kimlik Tanıtım Kartı olmayanların tespit edilmesi halinde, gerekli uyarıların yapılarak kayıt işlemi yaptırmamaları halinde okula devam edemeyeceklerinin ailelerine duyurulması, yeni kayıt için müracaat edeceklerde Kimlik Tanıtım Kartı olmayanların okullara kayıtlarının kesinlikle yapılmaması
9-Mahalle Muhtarlarının Mahallelerinde bulunan kayıt altına alınmamış Suriyeli Yabancıların kayıt altına alınmaları için gerekli bilgilendirmeyi yapmaları, Kimlik Tanıtım Kartı olmayanlara ev kiralanmaması için ev sahiplerinin uyarılması.
10-Valiliğimizin ilgili birimlerince gerekli tüm çalışmaların yapılarak kayıt işlemlerinin sorunsuz bir şekilde kısa sürede tamamlanması için kurumlar arası koordinasyon ve bilgilendirme yapılacaktır.”   
Haber: Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER