SURİYELİ ÇOCUKLARA, AKRAN EĞİTİMİ VERİLDİ

ÇOCUK HAKLARI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİLER

SURİYELİ ÇOCUKLARA, AKRAN EĞİTİMİ VERİLDİ

 Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından  Ülkemize sığınan konuk Suriyeli çocuklara, çocuk hakları konusunda Akran Eğitimi verildiği, rehberlik eğitimini tamamlayan 47 gencin atamalarının yapıldığı, ekonomik destek yardımı alan 12 ailenin katılımı ile açılan  Overlok Makinesi Operatörlük Kursu tamamlayan bu ailelerin kendi kendilerini geçindirmeye başladığı açıklandı. 

Konuyla ilgili olarak  Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün 2014 yılı Aralık ayında yapılan çalışmaları ile ilgili olarak Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: 
"3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Onikişubat Belediye Başkanlığı ve Sivil Toplum Kuruluşlarının da katılımı ile yürüyüş organize edilmiştir. Organizasyonu yapılan yürüyüş, Müftülük Meydanından başlayıp Valilik binası ön bahçesinde basın açıklaması yapılarak sonlandırılmıştır. 3 Aralık Engelliler Günü yürüyüşüne mülki amirlerimiz, yerel yöneticilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız katılmıştır.
5395 sayılı tedbir kararlarını uygulamakla görevli kurumların görev alanlarını açık bir şekilde ortaya koymak ve bu tedbirler konusunda vatandaşların ve çocukların ihtiyaç duydukları hizmetlere daha kolay ulaşmaları, koruyucu ve önleyici tedbirlerin yaygınlaştırılması maksadıyla, çocuklara yönelik İl Hizmet Kataloğu yaptırılmıştır. Katalog 500 adet basılmış olup 80 İl Valiliğine ve İlimizdeki tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına yazılı olarak gönderilmiştir.
Bakanlığımız ve UNICEF arasında yürütülen çalışma ile Ülkemize sığınan konuk Suriyeli çocuklara, çocuk hakları konusunda Akran Eğitimi verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda İlimizden 2 Suriyeli çocuk, Ankara'da çocuk hakları konusunda eğitici eğitimi almıştır. Bu çerçevede 20 Suriye uyruklu çocuğa Onikişubat Sosyal Hizmet Merkezimizde 10.12.2014 tarihinde Akran Eğitimi verilmiştir.
3413 Sayılı Yasa gereğince, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kuruluşlarında kalıp reşit olarak kuruluşlardan ayrılan gençlerin işe yerleştirilebilmeleri maksadıyla, 10-22 Aralık tarihleri arasında Onikişubat Sosyal Hizmet Merkezimizde rehberlik masası oluşturulmuştur. 47 gencimizin tercih yapmaları sağlanmıştır. Rehberlik hizmetinden yararlanarak başvurusunu yapan 47 gencimizin atamaları, Devlet Personel Dairesi Başkanlığı tarafından  yapılmıştır.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, İşkur ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yapılan protokol neticesinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzden sosyal ekonomik destek yardımı alan 12 ailenin katılımı sağlanarak 25 Aralık 2014 tarihinde Overlok Makinesi Operatörlük Kursu açılmıştır. Sosyal ekonomik destek yardımı alan bu ailelerin açılan kurslarla kendi kendilerini geçindirilebilmeleri amaçlanmaktadır.
Mevcut Koruyucu ailelerin çocuk yetiştirme becerilerini yükseltmek amacıyla açılan Temel Anne Baba Eğitimlerini tamamlayan 101 koruyucu ailemize Sayın Valimizin eşi Fatma Dilek GÜVENÇER hanımefendinin katılımı ile Temel Anne Baba Eğitimi Sertifikaları 05 Ocak 2015 tarihinde verilmiştir."
Haber: Ali EVRANÇOCUK HAKLARI KONUSUNDA BİLGİL

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER