SELÜLİTSİZ YAZ İÇİN SADECE 15 DAKİKA!

BAŞARAN, YAZ DÖNEMİNDE ÖZELLİKLE BAKIMLI OLMAK ŞART!

SELÜLİTSİZ YAZ İÇİN SADECE 15 DAKİKA!











SELÜLİTSİZ YAZ İÇİN SADECE 15 DAKİKA!

Özellikle baharın geldiği ve yaz aylarının iyice yaklaştığı bugünlerde “ nasıl denize gireceğini, nasıl rahatça etek giyeceğini “ düşünen bayanlar kısa, zahmetsiz bir yöntemle selülitlerinden büyük ölçüde kurtulmanın yolu Kahramanmaraş'ta Seher Başaran'dan geçiyor.

Yaz döneminde özellikle bakımlı olmak şart! Sağlık ve güzellik için pratik çözümleri Güzellik ve Estetik Uzmanı Seher Başaran Açıkladı. Yaz aylarında Lazer Epilasyon Yaptırmanın Mümkün olduğunu “Yaz aylarında lazer epilasyon yapılmaz!” algısı tamamen yanlış. Sadece bronzlaşmadan 10 gün öncesi ve sonrası sakıncalı ve önemli. Lazer uygulanan bölgenin en az 5 gün güneşe maruz kalmaması gerekiyor. Vücut ve yüzündeki tüylerinden rahatsız olan kişiler sıkça lazer epilasyona başvuruyor. Yoğun tüylü bölgeler özellikle yaz aylarında tere bağlı şikâyetlerin yoğunlaştığı bölgeler oluyor. Koku ve terlemenin azaltılması için de tüylerden kurtulmak isteyenler çoğalıyor. Yine omuzlarda apolet biçimli tüylenme artışı, yüz ve sırt bölgesinde yoğunlaşan kıllanma özellikle yaz aylarında plaj ve havuzla çok içli dışlı olan kişilere estetik gelmiyor. Bunun yanında ön kol , el ve sırtının aşırı kıllı olması sosyal iletişimde kişileri güvensiz kılabiliyor.
Lazer epilasyon nedir? Lazer epilasyon istenmeyen kılların özel dalga boylarında lazer ışınları kullanılarak yok edilmesidir. Geniş vücut alanlarında kısa sürede uygulanabilen, etkili ve güvenli bir yöntemdir. İğneli epilasyonla karşılaştırıldığında daha kısa sürede sonuç vermesi, hastalar tarafından daha kolay tolere edilebilmesi, invaziv olmaması, yan etki ; ağrı,acı ve sızı gibi belirtilerin minimal olması en önemli avantajlarıdır. Seans açısından maliyeti yüksek görünmekle birlikte, uygulanabilen vücut yüzey alanı, zaman ve toplam maliyet açısından da iğneli epilasyona göre daha avantajlıdır.

Yaz geldi, denize gireceklerin önerilen Selülit; bayanlarda hiç de azımsanmayacak oranda görülen, cilt altında yağ hücrelerinin artıp bağ doku bantlarının deriyi germesiyle meydana gelen bir dolaşım bozukluğu hastalığıdır. Estetik ve Güzellik Uzmanı Seher Başaran selüliti tanımlarken “ Cilt altı bölgede oluşan sertleşme sonucu portakal pütürü gibi gözüken selülitlerin özellikle kalça çevresi,üst baldır,alt baldır da oluştuğunu ayrıca vücuttan atılmayan toksin,yağ ve fazla suyun cilt altında sıkışmasıyla oluşan bozuk görüntünün aynı zamanda dolaşım bozukluğundan kaynaklanan bir rahatsızlık olduğunu" belirtti. Sıralanan önlemlerle selülitten büyük ölçüde uzak durmak mümkün olmasına rağmen, yine de selülitle tanışmayan bayanın yok denecek kadar az olması sorunu çözecek farklı yöntemleri de beraberinde getiriyor. Başaran; günümüzde Basınç terapi, Vakum terapi ve Mezoterapi gibi farklı yöntemlerin uygulandığını ancak en zahmetsiz ve bilinçli yöntem olarak sklero-sellüloterapinin çirkin selülit görüntüsünü büyük ölçüde ortadan kaldırdığını söyledi. Uzman hekim tarafından, tek seanslık işlem sonucunda komplikasyonsuz, uzun süren diyet ve uygulamalara gerek kalmadan ,bayanların yüzünü güldüren bu yöntem uygun maliyetinden ötürü de son yıllarda selülit tedavisinde en çok tercih edilen yöntem olma özelliğini koruyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER