ŞEHİTLERİMİZ ANILACAK

ASILSIZ ERMENİ İDDİALARINI KINAMA VE ŞEHİTLERİMİZİ ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK

ŞEHİTLERİMİZ ANILACAK

ŞEHİTLERİMİZ ANILACAK

ASILSIZ ERMENİ İDDİALARINI KINAMA VE ŞEHİTLERİMİZİ ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK

 Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren, yaklaşık 100 Sivil Toplu Kuruluşu Süleymanlı Şehitliğinde bir araya gelerek 1915 yılında Nefsi Müdafaa için gerçekleştirilen tehcir olayını Dünyaya soykırım olarak deklare etmeye çalışan Ermeni diasporasının bu asılsız sözde soykırım iddialarını kınamak ve Zeytun bölgesi ile Andırın yöresinde Ermeni komitacıları tarafından savunmasız katledilen Müslüman Türk şehitleri için anma programı düzenliyor.

            Program ile ilgili Tertip komitesi adına Ahmet KOLUTEK; yaptığı açıklamada

Türk Milleti, Osmanlı coğrafyasında yaklaşık dokuz yüz yıl boyunca sınırları içinde bulunan Müslüman Türk unsurunun dışındaki farklı etnik ve dini gruplara barış ve kardeşlik ortamı tesis etmiştir.

Fakat 19. Yüzyılın sonlarına doğru Osmanlının diğer bölgelerinde olduğu gibi Zeytun bölgesindeki Ermenilerde örgütlenerek Türk Milletinin varlığından rahatsız olan Emperyalist güçlerle beraber hareket ederek isyan etmişlerdir.

Tehcirden 20 yıl önce 1895 yılında İngiltere Rusya Fransa, İtalya ve Avusturya devletleri tarafından kışkırtılan Eşkıya Baran AGASİ önderliğindeki yaklaşık 15 bin Ermeni çetesi 2 Ekim 1895 yılında Osmanlıya karşı Zeytun Bölgesinde en büyük isyanı çıkarmışlardır.2 ekim ile 24 kasım 1895 tarihleri arasında , Baydemirli, Kertmen Bertiz Beşenli Zeytun Fırnız Çukurhisar Kürtül Yenidemir Demrek Sarımollalı Yenicekale Gökgedik Andırın Kazası ve Geben gibi yerleşim yerlerini basarak yaklaşık 26 bin korumasız Müslüman Türkü akıl almaz işkencelerle katletmişlerdir.

Zeytun Askeri kışlasında esir aldıkları 600 Türk Askerinin bazılarının ayak derilerini yüzerek kışlada yakmışlardır. Bazı askerlerimizi de Asker Kayası denilen yerden atarak şehit etmişlerdir.

Andırın ve Geben bölgesinde tarif edilemeyecek katliama girişerek savunmasız insanları görev yapan memurları ve birçok kadını tutsak ederek Zeytuna getirdiler. Kadınlara tecavüz ederek Zeytun köprüsünden diri diri atmışlardır.

Türk Milleti 1. Dünya Savaşında Çanakkale gibi birçok cephede ölüm kalım savaşı verirken yine emperyalist güçlerle işbirliğine girerek Anadolu’nun bazı bölgelerinde ayaklanmak suretiyle ordumuzu arkadan hançerlemişlerdir.

Bunların akabinde Osmanlı kendisini müdafaa için Tehciri yapmak zorunda kalmıştır.

            Nefsi müdafaa için gerçekleştirilen Tehçir’in Ermeni diasporasının iddia ettiği gibi bir soykırım olmadığını bu iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu dünya ilan edeceğiz. 2 Ekim 1895 -30 Haziran 1921 yılları arasında Ermeni eşkıyaları tarafından savunmasız akıl almaz işkencelerle katledilerek şehit edilen 26 bin Müslüman Türkü anacağız

Milli ve Manevi Duyguları olan Herkesi Davet Ediyoruz.

 

Tertip Komitesi

 

Ahmet KOLUTEK                         

Vahit BAĞCI              

Muharrem ERANTEPLİ

Süleyman ERAYMAN                      

Yusuf BÜLBÜL               

Murat ÇAKIROĞLU

Cuma KARALAR

 

Program Bilgileri

 

Hareket Yeri :   Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi

Hareket Saati :  10.00

Program yeri  :  Süleymanlı Şehitliği ve Kanlı Köprü

Program saati :  13.30

Ulaşım           :  Özel araçlarla

Tertip Komitesi İletişim: Ahmet KOLUTEK 05056450656

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2016, 02:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER