REKTÖR DEVECI BAKÜ’DE CUMHURIYET BAYRAMI TÖRENINE KATILDI

Dünya Azerbaycanlıları Kültür Merkezinin davetlisi olarak Azerbaycan`da bulunan Rektör Deveci, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliğinin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Törenine katıldı.

 REKTÖR DEVECI BAKÜ’DE CUMHURIYET BAYRAMI TÖRENINE KATILDI
 REKTÖR DEVECI BAKÜ’DE CUMHURIYET BAYRAMI TÖRENINE KATILDI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliğinin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı Törenine katıldı.

Dünya Azerbaycanlıları Kültür Merkezinin davetlisi olarak Azerbaycan`da bulunan Rektör Deveci, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliğinin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Törenine  katıldı.


Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral tarafından Bakü Türk Şehitliği abidesine çelenk sunmasıyla başlayan tören
de, her iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından, Büyükelçi Özoral, şehitlik özel defterinin imzaladı. Daha sonra temsili şehit kabirlerine karanfillerin bırakıldığı törende Azerbaycan Şehitliği de ziyaret edilerek şehitlik abidesine çelenk sunuldu.

Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliğinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Törenine  katılan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, “29 Ekim Cumhuriyet  Bayramımızı bugün dost ve kardeş ülke Azerbaycan’da kutlama ve Büyükelçiliğimizin törenine katılma şansını elde ettik. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder  Gazi Mustafa Kemal  Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin dünya durdukça var olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan ziyaretinde Rektör Deveci’ye KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Solak’ın yanı sıra aynı zamanda KSÜ Uluslararsı İlişkiler Bölümü öğrencisi olan, Kahramanmaraş Azerbaycan Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Tural Şahbazlı eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2016, 00:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER