PAZARCIK'TA MYO ÖĞRENCİLERİ ÖZGECAN'I UNUTMADI

PAZARCIK MYO ÖĞRENCİLERİ VAHŞİ CİNAYETE KURBAN GİDEN ÖZGECAN'I ANDI

PAZARCIK'TA MYO ÖĞRENCİLERİ ÖZGECAN'I UNUTMADI

 Pazarcık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Bir Özgecan gitti ama burada yüzlerce Özgecan’ın var olduğunu belirterek,  Özgecan’a yapılan vahşeti kınadılar.   

Pazarcık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri vahşi cinayete kurban giden Özgecan'ı anmak  için okulda basın açıklaması yaptı.  Okul Salonu'nda toplanan öğrenciler, Özgecan'ı Kuran-ı Kerim okuyarak andılar.
Öğrenciler adına konuşan Şeyma Özboya, "Aslında bugün burada ölen insanlığımızı belgesellerde hayvanların kan donduran hallerine bakamayıp insanlığın kan donduran hallerini gördüğümüz günlerin protestosuna hoş geldiniz demek istedim ama; bu canilik karşısında hoş olmak elde değil. 
Ne umutla büyütürsün evladını ismi ne olsun diye düşünerek uyuyamadığın gecelerin, ismini bilmediğin bir adamın canice canını aldığı Özgecan'ın hüznü kaplar. Oysa güzel yüzlü kızımın da canı güzeldir deyip Özgecan koymuşsundur adını; o canın feci şekilde alınacağını aklından geçirmeden. Aklına her an gelir acaba çok canı yanmış mıdır? Anne diye bağırıp bana en çok ihtiyaç duyduğu anda yanında olamadığıma sitem etmiş midir? 
Belki de pişman olursun keşke doğmasaydı böyle can vermek zorunda kalmazdı diye geçirirsin içinden. Sonra tek avuntun o canilerin başka Özgecan'lara kıyamayacak olacağı olur. Kızını geri getirmez ama nice ismini bilmediğin kızların olur, hepsini o caninin tırnaklarından almışsındır kendi kızını kurban ederek…
Dünya böyledir; çünkü Özgecan'lar, Melek'ler, Ayşe'ler kurban olacak illa bir cana daha kıyılmasın diye Özgecan'ını yakan hepimizin de canını yaktı. Tek avuntun, tek dayanağın içinde Can geçen son cümlen dökülür dilinden. Başka Özgecan'lara kıyılmasın.
Bir Özgecan'ın gitti ama burada yüzlerce Özgecan'ın var; yüreği yangın yerinde bırakılan annem. 
Mevzu kapalılık mevzusu değil, açıklık mevzusu değil, mevzu insanlık mevzusu." 
Göksel Aykut Çetin ise okuduğu basın açıklamasında şunlara yer verdi:
"Gün yine bugün kadar karaydı. Gazeteler televizyonlar Münevver diyordu. Ülkece yasa boğulduk. Bir insan yine sadece kadın olduğundan dolayı bir vahşete kurban gitmişti. Adalet yine bedenen güçlü olandan yanaydı.
Özgecan'a gelince ise; o sadece mutlu olmak istiyordu. Okumak, aile kurmak, hayallerine kavuşmak istiyordu. Bir erkek sırf cinsinden ötürü onun canını alma hakkı buldu kendinde. Başka Özgecan'lar ölmesin diye bugünden itibaren erkek olmaktan vazgeçip insan olmamız gerektiğini idrak edelim. Artık sokakta bir bayanın yanından geçerken utanmayalım. Ve asla unutmayalım aldığımız canın bedeli hapiste geçirilen müebbetle kapanmaz. İdamla kapanmaz. Bir canın bedelini, günahını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Özgecan'ın yaşayacak yılları vardı, arkadaşları, annesi, babası vardı. Özgecan'ın hayalleri vardı. Sadece Özgecan'ın değil onu seven herkesin canı alındı. Özgecan'ın hayallerinin canı alındı.
Artık biz erkeklere düşen görevi yerine getirme zamanı. Kadınlarda insan. Onların da hakları var. Başka ÖZGECAN'lar ölmesin diye.. Kadın erkek kavramlarını aşıp insan kavramıyla yaşamamız gerek. 
Gelecek nesillere bunu aktarmalıyız. Belki biz babamızdan kadının değersiz olduğunu gördük. Belki erkektir yapar saçmalığıyla büyütüldük. Bizler kendini eğitmek zorunda olan insanlarız. Bu yanlışlığı düzeltmeliyiz. Dünya üzerindeki bütün insanlar sadece ve sadece insandır. 
Sözlerime kanıma dokunan bir sözle son vermek istiyorum. 
Bir erkeğin daha eli değmesin diye Özgecan ASLAN'ın naaşı kadınların omzunda taşındı. Bu ayıpta bize bir ömür yeter." 
Öğrenciler açtıkları pankartlarla da vahşeti kınadılar.   
  Haber: Arzu SEVİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER