PAZARCIK; TÜRKMEN KARDEŞLERİNİ UNUTMADI

2 TIR DOLUSU YARDIM MALZEMESİ DESTEĞİ YAPILDI

PAZARCIK; TÜRKMEN KARDEŞLERİNİ UNUTMADI












PAZARCIK; TÜRKMEN KARDEŞLERİNİ UNUTMADI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı öncülüğünde Kahramanmaraş ve tüm ilçelerinde başlatılan ''Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası'na Pazarcık Belediyesi 2 tır yardım malzemesi desteğinde bulundu.

Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Pazarcık Belediyesi olarak doğal felaketlere maruz kalan, zulüm gören, savaş mağduru olan insanlara yardım eli uzattıklarını söyledi.

ilçede ailelerinden ve esnaftan topladığı yardım malzemeleri, 2 TIR ile Yardım gönderildi. Toplanan yardım malzemelerinin uğurlama töreni Belediye Meydanı’nda düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz ve Pazarcık Belediyesi olarak doğal felaketlere maruz kalan, zulüm gören, savaş mağduru olan insanlara yardım eli uzattıklarını ifade etti. Rusya ile Suriye’nin Türkmen Dağı’nda tüm dünyanın gözü önünde Türkmenleri tehcire zorladığını vurguladı ifadelerini kullandı.

Başkan Bozdağ Vatandaşlarımızın nakit bağışlarını ilgili hesaplara yatırdık. Gencinden yaşlısına bütün Pazarcık halkı bu hayırlı kampanyaya destek verdiler. Okullarımızda yardım bilincini geliştirmek ve çocuklarımıza yardımın ne anlama geldiğini, kimlere ne şekilde yapıldığını vurgulamak amaçlı okullarımızdaki evlatlarımızın getirdiği eşyaları bayırbucak Türkmenlerimize göndermek üzere belediye ekiplerimizce teslim aldık.

Tören sonrası İlçe Müftüsü Meydanı dolduran ilçe sakinlerine dua ettirdi. Daha sonra aralarında bakliyat, çocuk- yetişkin giysisi ile battaniyelerin olduğu malzemeler yola çıkarıldı.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER