ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ, TOPLU KONUT YAPTIRACAK

KONUTLAR 1,5 YILDA TESLİM EDİLECEK

 ONİKİŞUBAT BELEDİYESİ, TOPLU KONUT YAPTIRACAK

 Onikişubat Belediyesi, toplu konut yaptıracak

- Onikişubat Belediyesi tarafından engellilerin de içinde olduğu dar gelirli vatandaşlara yönelik 424 konut yaptıracak
KAHRAMANMARAŞ (AA) - Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, "Toplu konutta ilk adımımız attık, bu alandaki projelerimiz devam edecek" dedi.
Merkez Onikişubat Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara yönelik toplu konut projesi başlatıldı. Proje kapsamında yapılacak 424 konut için müracaatların başladığı 4 günde yaklaşık bin kişinin başvuruda bulunduğu belirtildi.
Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde başvuruları inceleyen Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek yaptığı açıklamada, seçimden önce verdikleri taahhütlerden birini daha yerine getirdiklerini söyledi.
Proje kapsamında engelli vatandaşlar için de kontenjan ayırdıklarını ifade eden Mahçiçek, şunları kaydetti:
"Gerekli çalışmaları yaptık ve dar gelirli vatandaşlarımızı, hemşehrilerimizi konut sahibi yapmak için girişimlere başladık. İlk etapta 424 tane konut yapacağız. Bunun 24 tanesini engelli kardeşlerimize ayırdık. Giriş katlarımızdaki 24 daireyi onlar için ayırdık. Bugün itibariyle projeye çok ciddi rağbet olduğunu gördük. Çünkü konut yapacağımız yerler çok güzel. Toplu konutta ilk adımımız attık, bu alandaki projelerimiz devam edecek."
Mahçiçek, konutları 1,5 yılda teslim edeceklerini belirtti.
Mahçiçek, merkez Dulkadiroğlu Belediyesi'nin de konut çalışması başlattığını dile getirerek onların alanının geniş olduğu için konut sayılarının kendilerinden fazla olduğunu söyledi.
İlerleyen dönemlerde konut sayısını artırabilmek için çalışmalar yapacaklarını dile getiren Mahçiçek, "Onikişubat belediyesi taahhütlerini bir bir yerine getiriyor. Güzel projeler yapmaya, yeni projeleriyle farkındalık oluşturmaya devam edecek" dedi.
Mahçiçek, kayıtların tamamlanmasının ardından 26 Ocak'ta kura çekileceğini, 11 Şubat'ta da temel atacaklarını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER