OKUMUŞ, “MTSA SINAVINI ÖNEMSİYORUZ”

BAŞARI ORANLARI YÜZDE 70 LERE DÜŞTÜ

OKUMUŞ, “MTSA SINAVINI ÖNEMSİYORUZ”

 Mİlli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Daire Başkanı Yusuf Okumuş Kahramanmaraş –Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Motorlu Taşıt Sürücü Adayları  ( MTSA ) Sınavlarında görev alan yönetici, öğretmen ve diğer personellere MTSA Sınavları hakkında önemli bilgiler aktardı.

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları sınavında geçmişle, şimdiki sınavların kıyaslamasını yaparak konuşmasına başlayan MEB Özel Öğretim Daire Başkanı Yusuf Okumuş “ iki yıl öncesi MTSA sınavlarının çok önemsenmediğini, kısa bir zaman diliminde sınavın bitirildiğini ve sınava girenlerin yaklaşık  % 90-95 ‘nin başarılı olduğunu görülüyordu. Bu sıkıntı yarattı ve mevzuatta değişiklik yapılarak ciddi manada sınav yapılarak hak edenlere sürücü belgesi verilmesi aşamasında çok önemli ilerlemeler kaydedildi ve başarı oranları % 70’lere düştü.
Kahramanmaraş Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçeleri Motorlu Taşıt Sürücü Adayları sınavında Türkiye’de başarılı ilk 20 ilçesi arasında yerini almakta. Bu da sizlerin yapılan mevzuat değişikliğini benimsemeniz ve uygulamanızdan kaynaklanmaktadır. Bu nedenle sizlere teşekkür ediyorum” dedi
Okumuş daha sonra, Yıllar itibariyle trafik kazalarında istatistikler, AB Ülkelerinde ve Türkiye’de sürücü belgesi için sınav sonucunda başarı oranları, 29 Mayıs 2013 tarihli ve 28661 sayılı resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursu Yönetmenliği, 10 Haziran 2013 tarihli ve 1306898 sayılı makam onuru ile uygulamaya konulan Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursu Direksiyon Eğitimi dersi Sınav Yönergesi, Direksiyon eğitimi sınavları, EK-3 ve EK-4 Belgesi değerlendirme formları, A1-A2 ve H sınıfı sertifikanın sınavı, başkasının yerine sınava girenler v.b. konularda katılımcıları bilgilendirdi.
Konferansa Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Çolakkadı, Şube Müdürü Yılmaz Bozdere,  sınavda görev alan yönetici öğretmen ve diğer personeller katıldı.
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER