ÖĞRENCİLERE GİRİŞİMCİLİK ALTERNATİFLERİ ANLATILDI

KOSGEB GİRİŞİMCİNİN YANINDA

ÖĞRENCİLERE GİRİŞİMCİLİK ALTERNATİFLERİ ANLATILDI

 KSÜ Ziraat Fakültesinde “Üniversite Öğrencilerine KOSGEB'in Sunduğu Girişimcilik Alternatifleri" semineri gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kahramanmaraş Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda “Üniversite Öğrencilerine KOSGEB'in Sunduğu Girişimcilik Alternatifleri" konulu seminer düzenlendi.
Seminerde konuşan KOSGEB İl Müdürü Dr. Sadık Gözek, girişimcilik destek programı başta olmak üzere KOSGEB destekleri ve yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.  Birer girişimci adayı olan üniversite öğrencilerinin kendi işlerini kurmalarının ekonomiye sağlayacağı faydalara değinen Gözek, bu süreçte KOSGEB’in sağladığı desteklerle girişimcilerin yanında olduğunu belirtti. 
İl Müdürü Dr. Sadık Gözek konuşmasında şunları dile getirdi: “KOSGEB Kahramanmaraş Yeni Girişimci Desteğini (30.000 TL Hibe, 70.000 TL Faizsiz Geri Ödemeli) sadece yeni iş kuranlara vermekte olup öncesinde Girişimci Adaylarından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmalarını istenmektedir. Bu eğitimleri düzenli olarak KOSGEB kendi bünyesinde ve farklı kurum ve kuruluşlarla protokol imzalayarak vermektedir. Son 3 yıl içerisinde İlimizde 4 binden fazla girişimci adayı bu eğitimlere katılmış olup, bunların 300’den fazlası KOSGEB’in Yeni Girişimci Desteğinden faydalanmıştır.”
Gözek, KOSGEB Kahramanmaraş Müdürlüğünün Koordinatör olarak yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı projesini 2015-2020 döneminde de yürütmek için Avrupa Komisyonuna sunulan projenin kabul edildiğini belirtti. Yine Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Genç Girişimciler İçin ERASMUS programını bölgede yürütmek için de proje sunulduğunu ifade eden Gözek, sonuçların beklendiğini kaydetti.
Proje hakkında kısaca bilgi veren Gözek şöyle konuştu: “Genç Girişimciler İçin ERASMUS programı kapsamında iş planını sunan yeni girişimcilerin ve üç yılı aşmamak üzere faaliyet göstermekte olan işletme sahiplerinin faaliyet alanlarına ilişkin Avrupa’da bir işletmede bir ila altı ay arasında çalışma, inceleme yapma fırsatı sahibi olacaktır.  Yurt dışında geçirilen süre zarfındaki ulaşım konaklama giderleri ülkelere göre değişmekle birlikte COSME programı kapsamında desteklenecektir. Benzer şekilde yurtdışından girişimcilerinde bölgemiz işletmelerini ziyaret ederek karşılıklı kazan-kazan prensibine dayalı bilgi ve tecrübelerini aktarmaları beklenmektedir.”
Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaygısız, Öğretim Üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER