MÜFTÜ GEVHER; “DÜNYANIN GÖZLERİNE SEVİNÇ TAŞIMALIYIZ”

MÜFTÜ GEVHER; “DÜNYANIN GÖZLERİNE SEVİNÇ TAŞIMALIYIZ”

MÜFTÜ GEVHER; “DÜNYANIN GÖZLERİNE SEVİNÇ TAŞIMALIYIZ”







Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher duygu yüklü bayram mesajıyla seslendi:

MÜFTÜ GEVHER; “DÜNYANIN GÖZLERİNE SEVİNÇ TAŞIMALIYIZ”

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Kuraban bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İl Müftüsü Gevher mesajında bayramların sevinç günü olduğunu belirterek, “dünyanın gözlerine sevinç taşımalıyız.” dedi.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher şöyle dedi:

Aziz kardeşlerim!

Güzel bir ülkede, Allah’ımızın bize lütfettiği sonsuz nimetlerle bir kurban bayramını daha 24 Eylül Perşembe günü idrak etmiş olacağız. Bizleri bu günlere, bu nimetlere kavuşturan Allah’ımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Bayramlar, sevinçlerin paylaşıldığı, kalplerin yumuşadığı, akraba ve komşuların ziyaret edildiği, yetimlerin sevindirildiği, misafirlerin ağırlandığı, geçmişlerimizin yâd edildiği sevinç ve ibadet günleridir.

Aynı zamanda Bayramlarımız, sevinçleri büyütme, hüzünleri de paylaşarak azaltma günleridir.Bu bayramda da sevinçleri dünya çapında genişletmeliyiz. Bu manada Önce kendi gönüllerimiz bir sevinç yumağı hâline gelmeli, sonra özellikle varlık sebebimiz olan annelerimizin ve babalarımızın gönüllerini şad etmeli ve onların hayır dualarını almalıyız. Bir tatlı söz işitmek için hayatın bütün ağırlığını paylaşmayı göze alan çileli eşleri ve Evlerin canlı bayramları olan çocukları sevindirmeliyiz ve onları yılda bir defa gerçekleşen bu ibadetin coşkusuyla tanıştırmalıyız. Gönüllerin ağır yükü olan küskünlükleri ortadan kaldırmalı, Selâmlaşarak, musafaha ederek, kucaklaşarak, ziyaretleşerek, kurban etlerini dağıtarak, ikramda bulunarak; bütün sokakların, bütün komşuların, bütün yurdumuzun, İslâm coğrafyasının ve bütün dünyanın gözlerine sevinç taşımalıyız.

Evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı hatırlamalı; öksüz ve yetimlerin, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesine ve ümitlerinin yeşermesine vesile olmalıyız. Bizimle bayram sevincine katılamayan; hapishane ve hastane köşelerinde, düşkünler yurdunda bulunan kardeşlerimizi ziyaret edip gönüllerini almalıyız.

İnsanlığın ortak barışının korunmasında önemli sorumluluğu olan, ancak yıllardır kendi dinî bayramlarını dahi sevinç ve mutlulukla kutlamaya hasret kalan; gözyaşı, şiddet, savaş, ekonomik sıkıntı ve yoksulluğun gölgesinde bayram yapamayanbaşta Suriyeli kardeşlerimiz olmak üzere yeryüzünde zulüm gören bütün din kardeşlerimizi hatırlamalı ve onlar için dua etmeliyiz.

 

Kurban ibadetini gerçekleştirirken,Hz. İbrahim(as)’in Allah’ın emri karşısındaki azmini, ilahi emir karşısında Hz. İsmail (as)’in teslimiyetini ve sevgili Peygamberimiz(sav)in “İslam’ın, bütün mahlûkata şefkat, merhamet ve ihsan” prensibini unutmamalıyız.

Yüce Yaratana yakın olmak için yerine getirdiğimiz bir ibadeti ifa ederken bizi O’ndan ve O’nun rızasından uzaklaştıracak her türlü davranıştan kaçınmalıyız. Hayvana eziyet ederek, dinin yarısı addedilen temizliği, insan ve çevre sağlığını tehdit ederek, Mevlamızla kurmaya çalıştığımız bu yakınlığa gölge düşürmemeliyiz. Ancak bazı olumsuz uygulamaları dikkate alarak dinimize ve milletimize tarih sahnesinde süreklilik kazandıran Kurbanı ve Kurban Bayramını tartışma konusu yapmamalıyız.

Kardeşlerim!  Dünya Müslümanlarının içinde bulunduğu durum, ülkemizde cereyan eden terör olayları ve hunharca şehit edilen evlatlarımız için uzunca bir süreden beri olduğu gibi bu güzel ülkemizde bu yıl da tam bir sevinç ile Kurban Bayramını geçirmemiz mümkün değildir. Bu anlamda milletçe gözü yaşlı annelerin-babaların-eşlerin-evlatların ve aziz milletimizin acılarını gönülden paylaşıyor, şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz.

Bu vesile ile Kurban Bayramımızın maddi ve manevi yükselişimize vesile olmasını, İslam âleminin içinde bulunduğu buhranlardan kurtulmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Kurban bayramınızı can-u gönülden tebrik ediyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER