MİLLETVEKİLİ SEÇİMİNİN ARDINDAN

KURT, İSLAM DÜNYASI SEÇİMLERİ KENDİ SEÇİMLERİ GİBİ GÖRDÜ

MİLLETVEKİLİ SEÇİMİNİN ARDINDAN

 Milletvekili seçiminin ardından

- İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Kurt: 
- "İslam dünyası, Türkiye'deki seçimleri kendi seçimleri gibi gördü"
- Suriye Müslüman Avukatlar Birliği Başkanı Şamil:
- "Bu seçimin galibi AK Parti oldu ama bunun yanında Suriye, Filistin, Mısır, Myanmar ve tüm Müslümanlar da kazandı"



İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Ali Kurt, İslam dünyasının, Türkiye'deki seçimleri kendi seçimleri gibi gördüğünü söyledi.

Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 61 ülkede 302 sivil toplum kuruluşu üyesi bulunan birliklerine, seçim sonuçlarına ilişkin İslam dünyasından çok önemli ve mutluluk dolu mesajların geldiğini belirtti.

İslam coğrafyası üzerinde çok ciddi oyunlar oynandığına dikkati çeken Kurt, "İslam dünyasını kendi menfaatleri doğrultusunda yönetmek isteyen Batı, Arap baharıyla beraber birçok ülkede çok ciddi operasyonlar yaptı" diye konuştu. 

Türkiye üzerinde de çok ciddi operasyonlar yapıldığını savunan Kurt, ülkede son iki yılda bazı sıkıntılar yaşandığını söyledi.  

Türkiye'nin dün çok önemli bir seçime gittiğini hatırlatan Kurt, şöyle konuştu:

"İslam dünyası, Türkiye'deki seçimleri kendi seçimleri gibi gördü. 1 Kasım'da da yek vücut oldular. Bize dünyanın birçok yerinden ve etkili isimlerden mesajlar geldi. En az bizim kadar onları heyecanlı gördük. Kendileri Türkiye'yi İslam'ın son kalesi olarak görüyor ve ülkemizde oynanan oyunun neticeye ulaşması halinde bundan kendilerinin de etkileneceğini inanıyorlar. Dolayısıyla bu seçime çok duyarlılık gösterdiler."

Kurt, Türkiye'nin İslam dünyasına model olmaya devam edeceğine inandığını vurguladı. 

İslam coğrafyasının birlik ve beraberliği sağlaması gerektiğine işaret eden Kurt, "Bunu yönetecek lider bir ülkeye ihtiyaç vardı. 7 Haziran seçimleriyle sarsılan ve belki bir uyarı niteliğinde ders alan AK Parti inşallah bu konuda üzerine düşeni yapmaya devam edecektir. İslam coğrafyasının bu güçlü sese ihtiyacı var. Türkiye inşallah bu misyonu hakkıyla icra edecek" dedi. 

- "Türkiye güçlü ise İslam alemi de güçlüdür"

Suriye Müslüman Avukatlar Birliği Başkanı Etem Şamil de İslam aleminin Türkiye'deki seçimden çıkan sonuçtan mutlu olduğunu belirtti.

Türkiye'nin artık daha güçlü olduğunu dile getiren Şamil, "Türkiye güçlü ise İslam alemi de güçlüdür. Bu seçimin galibi AK Parti oldu ama bunun yanında Suriye, Filistin, Mısır, Myanmar ve tüm Müslümanlar da kazandı" ifadelerini kullandı. 

Özellikle Suriyeliler olarak bu seçimin sonucundan çok memnun olduklarını vurgulayan Şamil, 2 milyon Suriyeli sığınmacının Türkiye'de Türk gibi yaşadığını sözlerine ekledi. AA

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER