MHP'Lİ AYCAN’DAN SORU ÖNERGESİ

TÜM SEÇMENLERDEN TEK BİR PARTİYE HATASIZ, EKSİKSİZ, HATTA FAZLA OY ÇIKMASINI NASIL AÇIKLAYACAKSINIZ?

MHP'Lİ AYCAN’DAN SORU ÖNERGESİ

 AYCAN’DAN SORU ÖNERGESİ

 

Tüm seçmenlerden tek bir partiye hatasız, eksiksiz, hatta fazla oy çıkmasını nasıl açıklayacaksınız?

 

Seçim güvenliği ile ilgili soru önergesi veren MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan ” Tüm seçmenlerden tek bir partiye hatasız, eksiksiz, hatta fazla oy çıkmasını nasıl açıklayacaksınız?” diye sordu.

Aycan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim güvenliği ile ilgili açıklamaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “çözüm süreci”nde terör örgütünün silahlandığı yönündeki açıklamalarına istinaden TBMM’de soru önergesi verdi.

Sefer Aycan’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanmasını isteği soru önergesi şöyle:

Sayın Başbakan tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesinde seçim güvenliği ile ilgili açıklamaları ve Sayın Cumhurbaşkanının PKK terör örgütünün “çözüm süreci” sırasında daha silahlandığına dair açıklamaları doğrultusunda;

1.     01 Kasım 2015 tarihinde yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili alınan güvenlik tedbirleri ve alınan diğer önlemler nelerdir?

2.     07 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerde “Seçim Güvenliği” ile ilgili yaptığınız açıklama da dikkate alındığında, 01 Kasım 2015 seçimlerinde aynı olayların tekrarlanmaması için bu sürede ne gibi önlem almayı düşünüyorsunuz? Bu önlemleri yeterli görüyor musunuz?

3.     07 Haziran 2015 seçimlerinde bazı sandıklarda tüm seçmenlerden tek bir partiye eksiksiz, hatasız, hatta bazen fazla oy çıkmış olmasını nasıl açıklıyorsunuz? Benzer olayların 01 Kasım 2015 seçimlerinde tekrarlanmaması için ne gibi önlem almayı düşünüyorsunuz?

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER