MHP ONİKİŞUBAT İLÇE BAŞKANLIĞI VE KADIN KOLLARI KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

ŞEKER, KADINI YOK SAYAN TOPLUM, ADINI YOK SAYAN BİR TOPLUMDUR

MHP ONİKİŞUBAT İLÇE BAŞKANLIĞI VE KADIN KOLLARI KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ











MHP ONİKİŞUBAT İLÇE BAŞKANLIĞI VE KADIN KOLLARI KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ
MHP Onikişubat İlçe Başkanlığı ve MHP Onikişubat Kadın Kolları, Karmen Pastanesinde kahvaltı düzenledi. 

Kahvaltıya, MHP Onikişubat İlçe Başkanı Mehmet Şeker, MHP Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Aysun Çutay, MHP Merkez Eski İlçe Başkanı Ömer Özkan, MHP Milletvekili Adayı Neslihan Koca Nergiz ve Şule Arıkan, MHP Onikişubat Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan çok sayıda partili, yönetici, vatandaşların ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. 



-MHP ONİKİŞUBAT İLÇE BAŞKANI Mehmet Şeker'in yaptığı konuşma;-

Milliyetçi Hareket Partisi’nin deerli Onikiubat Kadın Kolları lçe Bakanlıı, saygıdeer hazırun ve kıymetli basın mensupları, MHP Onikiubat Kadın Kolları lçe Bakanlıınca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen bu güzel kahvaltıya hepiniz hogeldiniz, sefalar getirdiniz.



Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaları, Cennet mekan Babuumuz Alparslan Türkeş ve aziz ehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak sözlerime balamak istiyorum.



Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler, Bu günü kutlamayı en çok hak eden Türk Kadınının olduuna inanıyoruz. Bizim kadınlarımız Atillaları, Yavuzları, Fatihleri, Mustafa Kemalleri, Babuğ Alparslan Türkeleri ve Lider Devlet Bahçelileri dourarak bu büyükahsiyetler vasıtasıyla da dünyaya nizam vermenin onurunu taımaktadırlar.



Türk kadını toplumun yapısını güçlendirip, ekillendirerek, aile birliinin en önemli unsuru olarak daima özverinin ve saygının kaynaı olmutur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Cennet anaların ayakları altındadır” Hadis-i erifi ile cahiliye döneminde diri diri topraa gömülen ve deersiz olarak görülen kadınları adeta baş tacı yapmış ve kadınların ne kadar önemli olduunu vurgulamıtır.



Türk Kadınının geçmiimizde ortaya koyduu yüksek sadakat, cesaret ve ahlak timsali olmuş birçok abide kadın ahsiyetleri içimizden çıkardıı görülmektedir. Gevher Nesibeler, Nene Hatunlar, Kara Fatmalar, Senem Ayeler gibi birçounu da bu vesile ile rahmetle anıyorum. Kurtuluş Savaında vatanımızın baımsızlıı için cepheden cepheye koan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla ve demokrasinin gelimesiyle; eitimden saa, yasama, yürütme ve yargıdan; iş dünyasına kadar üstlendii görevleri her alanda baarıyla yerine getirmi, modern Türkiye’nin simgesi ve Cumhuriyetimizin en büyük teminatı olarak toplumsal yaamda yerini almıtır.“Ey kahraman Türk kadını, sen omuzlar üstünde göklere yükselmeye layıksın.” sözü ile devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, toplum içinde kadınlarımızın önemine deinmiş ve Türk kadınını dünyadaki birçok devletten önce medeni ve siyasi haklara kavuturarak, kadınlara verdii önemi ve deeri göstermitir.

Son zamanlarda kadınlarımıza yönelik insanlıklı dıı saldırıların, iddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endie verici birekilde arttıı görülmektedir. 

Son derece hazin ve trajik bu rezaletlerin önlenmesi, engellenmesi ve suçluların hak ettikleri cezayı bulması çok zaman vicdanları tatmin edecek düzeyde olmamaktadır. Sokak ortasında arkası arkasına katledilen, töre ve geleneklerin gerisine gizlenen caniler tarafından gencecik yata hunharca kıyılan kadınların, genç kızların dramları millet olarak yüreimizi sızlatmaktadır. Kadınlara uzanan kirli ve kanlı ellerin kırılıp atılması ve katillere hak ettikleri cezaların verilmesi için vakit geçirilmeksizin ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Kadınlara, yalnızca sözde kalan pozitif ayrımcılık iddiasında bulunanların; aymazlıı, gafleti ve tedbirsizlii suçun ve suçlunun üremesi için uygun bir ortam hazırlamaktadır. Unutmamak gerekir ki, demokrasinin uygulanmasını ve gelimesini engelleyen etkenler ile kadın haklarının ihlal edilmesine yol açan hususlar bir ve aynıdır.

üphesiz gelimiş ve medeni bir toplumun en bata gelen özellikleri arasında kadınlara yönelik baskının, iddetin, hakaretin, eitsizliin ortadan kalkması yer almaktadır.

Bu vesile ile MHP Onikiubat lçe Bakanlıı ve ahsım adına; kadınlarımızın aklına, bilgisine, asaletine, çalıkanlıına, ferasetine, ve gücüne olan inancımızla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolasıyla her eyin en güzeline layık olan Türk kadınının Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Son Söz; “Kadını yok sayan toplum, adını yok sayan bir toplumdur.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER