KUYBU, TRAFİKTEKİ ÖLÜMLERE DUBLE YOLLARDA ÇARE OLAMADI…

KUYBU, EĞİTİM ŞART

 KUYBU, TRAFİKTEKİ ÖLÜMLERE DUBLE YOLLARDA ÇARE OLAMADI…

 KUYBU, TRAFİKTEKİ ÖLÜMLERE DUBLE YOLLARDA ÇARE OLAMADI

 

Kahramanmaraş Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ahmet Kuybu, trafik kazalarının üç ana kurala uyulması halinde trafik kazalarının önüne geçilebileceğini söyledi.

Kuybu, Ülkemizde yaşanan trafik kazalarında çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmekte ya da yaralanmaktadır. Son 10 yılda  42.547 vatandaşımızın, sadece bu kurban bayramının 9. Günlük  tatili boyunca 142 vatandaşımızın ölümüne sebep olan trafik kazalarının 3 ana maddede önlenebileceğini söyledi.

Kuybu, trafik kazalarının önlenebilmesi için şu kurallara uyulması gerektiğini söyledi.

1.Ehliyetlerin verilişinin şehir içi ve şehirler arası diye ayrıştırılması şarttır. Sürücü kurslarının eğitim ve sınav alanlarının ulaştırma bakanlığımız tarafından yağış, kar, buz gibi hava muhalefetleri ve zorluklar göz önünde bulundurularak hazırlanmalıdır.

2.Ticari araçlarda uygulanan şehirler arası 4,5 saat sürüş hakkı, şoförün sürüş saatleri, yük ve yolcu kapasitesi denetlenmesi uygulamasının aynı şekilde özel araçlarda yapılması gerekmektedir.

3.Yine her zaman olduğu gibi önce EĞİTİM,EĞİTİM,EĞİTİM diyoruz.

Trafik kuralları ve sürücü eğitimlerinin ilkokul 5.sınıftan başlayarak lise son sınıfa kadar ders olarak verilmesi; insanlarımızın araç kullanmaya başlamadan önce şoförlük bilincini benliğine tamamen yerleştirmesi gerekmektedir. Unutmayalım ki kazaları araçlar değil insanlar yapar.o zaman değişime insanlardan başlamalıdır. Trafikte dikkatli ve saygılı olmak esastır.

ÇÜNKÜ HIZ FELAKET SAYGI ERDEMDİR…

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER