KURŞUNLARA BEDENLERİNİ SİPER ETTİLER AMA BİR KURŞUN DAHİ ATMADILAR'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,Kahramanmaraş'ta Ak Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi programının açılışına katıldı.

KURŞUNLARA BEDENLERİNİ SİPER ETTİLER AMA BİR KURŞUN DAHİ ATMADILAR'

 KURŞUNLARA BEDENLERİNİ SİPER ETTİLER AMA BİR KURŞUN DAHİ ATMADILAR'



Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,Kahramanmaraş'ta Ak Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi programının açılışına katıldı. Akademinin ilk dersini veren Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananları anlattı. Türkiye'nin uçurumun kenarından kurtulduğunu belirten Tüfenkci, şunları söyledi



Bu direnişe katılan, meydanlara çıkan hiçbir vatandaşımızdan bu hainlere karşı tek kurşun bile atılmadı. Kurşunlara bedenlerini siper ettiler, ama bir kurşun dahi atmadılar. Yine bu destansı direnişin bir özelliği de o gün milyonlar sokaktaydı, caddeler doluydu, o kalabalığın içinde hırsızı da vardı, tinercisi de vardı, ama hiçbiri bir dükkanı tahrip etmedi. Hiçbiri bir işyerine zarar vermedi. Herkes bir hedefe kilitlenmişti; tankları, topları, silahları nasıl durdurabiliriz, nasıl onları asker kılığı altında bu milletin parasıyla alınan silahları kullananları nasıl geri gönderir, onun hesabı içindeydiler. Onun için diyoruz ya; bu destansı bir direnişti ve gerçekten bütün dünyaya örnek olan bir direniş olarak da tarihe geçti.



'BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN MİLLETİN NOTUDUR'



Birilerinin direnişten rahatsız olduğunu ve uluslararası derecelendirme kuruluşlarının devreye girerek hiçbir ekonomik analiz yapmadan Türkiye'nin notunu düşürmeye başladıklarını ifade eden Bakan Bülent Tüfenkci, şöyle devam etti



Onlar notumuzu ne kadar düşürürlerse düşünsün, bizim için önemli olan milletin notudur. Millet notumuzu düşürmedikten sonra, biz Allah'ın izniyle yolumuza devam edeceğiz. Biz o notlarla iktidara gelmedik, Allah'ın izniyle o notlarla da iktidardan gitmeyiz. Bu şunu gösteriyor; kim ne derse desin, kim Türkiye ekonomisini manipüle etmeye kalkarsa kalksın, yabancı yatırımcı da biliyor ki Türkiye'de ekmek var.



Bakan Tüfenkci, önümüzdeki dönem içerisinde sebze ve meyve fiyatlarını düşürmeye yönelik çalışma da yapacaklarını sözlerine ekleyip temaslarının ardından Mersin'e hareket etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 00:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER