KİTAP FUARINA İLGİ BEKLENENDEN FAZLA

KİTAP FUARI DEVAM ETMELİ

KİTAP FUARINA İLGİ BEKLENENDEN FAZLA

 Şiirin Başkenti Kahramanmaraş’tan yoğun ilgi gören 1. Kitap ve Kültür Fuarı ilk 3 gününde misafir yazarları ve yayınevlerini memnun etti.

Edebiyatçıların kaynağı, şiirin başkenti, şiir çocuklarının diyarı Kahramanmaraş, Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 1. Kitap ve Kültür Fuarına ilk 3 gününde yoğun ilgi göstererek kendisine verilen isme layık olduğunu gösterdi.
Fuarda, onlarca yazar imza günü düzenliyor, onlarca yayınevi binlerce kitaplarını kitap dostlarıyla buluşturuyor. Fuara gösterilen ilgiye Kahramanmaraşlılar dahi şaşırırken şehir dışından gelenler Kahramanmaraş’ın edebiyat kenti olduğunu ispat ettiğini söylüyor. Yazarlar gördükleri ilgiden memnun, yayınevleri yoğunluktan mutlu. Fuarı hayranlıkla ve ilgiyle gezen Kahramanmaraşlılar neredeyse her kitaba dokunmanın mutluluğunu, ünlü yazarlarla buluşmanın sevincini yaşıyor.
KİTAP FUARI DEVAM ETMELİ
Yediden yetmişe herkes fuarı geziyor, kitaplarla muhabbet edip yazarlarına merhaba diyor. Fuarın ilk 3 gününde yaşananlar Kahramanmaraş’a yılda bir fuar yetmeyeceğini daha çok kitap fuarının düzenlenmesi gerektiğini gösteriyor.
Ailesiyle beraber fuarı gezmeye gelen minik Hayrun Nisa fuarla ilgili düşüncelerini şu kelimelerle ifade etti: “ Fuar kalabalık olduğu için çok güzel, ilk kez geldim tekrar geleceğim. Şiir kitapları ve romanlara bakıyorum.”
Sina Nacak isimli öğrenci ise kitap fuarının hep devam etmesini isteyerek şöyle konuştu: “ Kitap fuarını çok sevdim, güzel kitaplar var, en çok roman arıyorum, fuar hep devam etsin. Kitapları seviyorum, okumayı seviyorum tekrar gelmeyi istiyorum.”
HERKES KİTAP OKUMALI
“Fuar güzel, herkesin fuarını geleceğini biliyorum ve herkesin kitap alacağını da çok iyi biliyorum.” şeklinde konuşan minik öğrenci Hüseyin Nacak: “Kitaplar güzel, kitap okumayı seviyorum herkese gelecekleri için kitap okumasını tavsiye ederim.” diyerek kitap okumanın önemine dikkat çekti.
HER TÜRLÜ KİTABI BULAİLMEK MÜMKÜN 
KSÜ Kamu Yönetiminde okuyan Aslı isimli öğrenci kitap fuarına bu kadar ilgi beklemediğini itiraf ederek şunları dile getirdi:  “Fuar çok geniş, kapsamlı her türlü kitabı bulabileceğimiz bir mekân, kitapların indirimli olması güzel öğrenciler için iyi bir fırsat. Çeşitli yazarlarımız geliyor, Kahramanmaraş’a yeni geldim öğrenciyim fuara bu kadar ilgi olacağını beklemiyordum açıkçası.” İlköğretim 3. sınıf öğrencisi Nurettin de: “Kitap okumak çok güzel, insanın hayal gücünü zekâsını geliştiriyor. Fuarı çok sevdim, tekrar geleceğim.” şeklinde konuştu. Fuarda görev yapan Kamu Yönetimi öğrencisi ilk 3 günü şu sözlerle değerlendirdi: “Katılım beklediğimin çok üstünde halkımızın büyük bir ilgisi var ve bu çok sevindirici inşallah devamı gelir. Kitaplar biraz pahalı geliyor ama indirim yapmaya çalışıyoruz. En çok Elif Gibi Sevmek, Sinan Yağmur’un kitaplarını soruyorlar.  Çocuk kitaplarına rağbet var, her yaştan okuyucu geliyor ama öğrenciler daha fazla gibi.”
FUARA GÖSTERİEN İLGİ BÜYÜK
Özel bir firmada çalışan Ömer Yando fuarın gösterilen ilginin kendisini şaşırttığını ifade ederek şunları konuştu: “Fuar çok güzel, Kahramanmaraş’a yakışır bir durumda. Fuarın bu kadar kalabalık olmasına açıkçası çok sevindim, okumayı sevmeyen bir toplum olarak bu kalabalığı görünce çok şaşırdım, sevindim. İnşallah ilgi alaka daha çok olur ve okumayı daha çok severiz. İnşallah her sene yapılır böyle bir çalışma.” Kahramanmaraş’a edebiyat kenti, şiirin başkenti denilmesine daha önce inanmadığını belirten Hilal Tanrıverdi şaşkınlığını gizlemeyerek şunları anlattı:  fuar çok güzel, Kahramanmaraş’ta ilk defa böyle bir organizasyonla karşılaşıyorum ve yenilerini de bekliyorum. Böyle bir yoğunluğu ilk defa görüyorum, Maraş halkından da açıkçası böyle bir şey beklemiyordum, çok güzel. Maraş edebiyatın başkenti deniliyor ben bu zaman kadar bu söze inanmamıştım ama artık inanıyorum.”
ÖRNEK BİR FUAR OLACAK
Yazar Bilal Sami Gökdemir ise fuar hakkındaki izlenimlerini şöyle anlattı: “Buraya geldiğimiz de ilk fuar olduğu için tedirginlik yaşadık açıkçası ama şu 4 gün içerisinde gördüğümüz kadarıyla Kahramanmaraş fuarı çok hızlı bir şekilde başladı. Bu şekilde devam ederse özellikle Anadolu’ya örnek bir fuar olabileceğini düşünüyorum. Pehlivan mindere çıkışından belli olur, Kahramanmaraş zaten şiirin memleketi, edebiyatın başkenti diyorlar. Burada vatandaşlar bunu yansıtıyorlar çünkü ciddi anlamda kitaba ilgi var, dolayısıyla bundan sonraki senelerde de böyle geçecek diye tahmin ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER