KARAKÜÇÜK'TEN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

KARÜKÜÇÜK, TOPLUM ENGELLİLER İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURUYOR

KARAKÜÇÜK'TEN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük,
toplumdaki her bireyin engellilere yönelik farkındalığını arttırmak büyük önem arz ettiğini belirterek, Engelli bireyler, günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli aşmak için bütün güçleriyle çalışırken toplumun da kendisinden kaynaklanan her türlü engeli fark etmesi ve bu engelleri ortadan kaldırmak için gerekli toplumsal hareketi başlatması gerektiğini söyledi.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, "3 Aralık Dünya Engelliler" günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 
Karaküçük mesajında, engellilere yönelik çalışmaların son dönemde hız kazandığı topulumun da artık daha farkındalık sağladığını belirtti. 
"Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir tarihtir" diyen Karaküçük şunları dile getirdi: "Ülkemizde engelli bireylerin yasal haklarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar, son yıllarda artmaktadır. Engelli bireylere yönelik yapılan bu çalışmalar, sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun her kesiminden bireyleri yakından ilgilendirmektedir. Dolayısıyla toplumdaki her bireyin engellilere yönelik farkındalığını arttırmak büyük önem arz etmektedir. Engelli bireyler, günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli aşmak için bütün güçleriyle çalışırken toplumun da kendisinden kaynaklanan her türlü engeli fark etmesi ve bu engelleri ortadan kaldırmak için gerekli toplumsal hareketi başlatması gerekmektedir. Engelli bireylerin farklı özel gereksinimlerinin olması, onların eksik ya da kusurlu olarak kabul edilmesini ve sosyal hayattan soyutlanmış olmasını gerektirmemektedir. Bu sebeple toplumu engelli ve engelsiz bireyler olarak ayrıştırmak bile, bireylerin birbirleriyle kaynaşmasının ve herkesin toplum tarafından eşit olarak kabul edilmesinin önündeki engellerden biridir" 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER