KAHRAMANMARAŞ'TA "E-SINAV" YAPILACAK

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, , 'e-sınav'ın, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uzun süredir planı yapılan, dijital ortamda kağıt, kalem kullanılmadan merkez takip ve soruları sisteme yükleyerek gönderdiği bir sınav türü olduğunu söyledi.

KAHRAMANMARAŞ'TA

KAHRAMANMARAŞ'TA "E-SINAV" YAPILACAK

 İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, 21 Kasım'da, Kahramanmaraş'ta ilk defa 'e-sınav' projesinin hayat geçirileceğini söyledi.



Akkurt, makamında yaptığı açıklamada, 'e-sınav'ın, 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uzun süredir planı yapılan, dijital ortamda kağıt, kalem kullanılmadan merkez takip ve soruları sisteme yükleyerek gönderdiği bir sınav türü olduğunu söyledi.



Sınavın ilk etapta şoför okullarına yönelik olduğunu belirten Akkurt, şunları kaydetti: 



"Bundan sonraki süreçte 
MEB'in yapmış olduğu diğer sınavlara uyarlanacak. Türkiye'deKahramanmaraş'ın dışında 6 ilde, bizimle birlikte 7 ilde uygulamaya başlanmış olacak inşallah. İlk sınavımızı ayın 21'inde yapıyoruz. Saat 18'de yapılacak bu sınav, zamanı olmayan kamunun veya özel sektörün çeşitli alanlarında çalışan ya da işleri aksatmamak kaydıyla izin almakta güçlük çeken arkadaşlarımıza bir imkan ve fırsat veriyor."



İlk sınavın kendilerini heyecanlandırdığını dile getiren Akkurt, 21 Kasım'daki sınava 20 kişinin katılacağını ve dijital bir ortamda yapılacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2016, 04:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER