KAHRAMANMARAŞSPOR HAKLI BULUNDU

CEYHAN, EVRAKLARIN SAHTE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

KAHRAMANMARAŞSPOR HAKLI BULUNDU

 Kahramanmaraşspor kulübü yaklaşık 3 yıl önce 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde, Hülya Kenger, Ali Sercan Saraylı, Ahmet Akkeçeci aleyhine açtığı davada haklı bulundu.

Mahkeme çıkışında basın mensuplarına konuyla ilgili açıklama yapan Kahramanmaraşspor Başkanı Fatih Ceyhan, Kahramanmaraşspor’a destek adı altında anaparası 350 bin ve 650 bin lira olan aynı tarihli 2 farklı miktarda yardım yapıldığı iddiasıyla senetlerin imzalandığını belirtti. Bunun karşılığında borcunu ödeyemeyen KMS’nin yüzde 25 faiziyle birlikte yaklaşık 3 milyar lira adı geçen kişilere borçlandığını kaydeden Ceyhan, daha önce 750 bin lirasını tahsil edilen borcun 1 milyar 350 bin lirasının kaldığını açıkladı. Ceyhan bu gün kesinleşen mahkeme soncuna göre kalan bu miktarı ödemeyeceklerini anlattı.  
Başkan Ceyhan, 3 yıl önce evrakta sahtecilik ve böyle bir borcun olmadığıyla ilgili açılan davada Ankara’ya gönderilen evrakların bilirkişi raporuna göre sahte olduğunun ortaya çıktığını ifade etti.
Bu gün sonuçlanan mahkeme kararına göre ise KMS’nin adı geçen kişilere borcu olmadığının ispatlandığını aktaran Ceyhan, daha önce ödenen miktarı yasal haklarıyla birlikte yeniden tahsil etmek için açtıkları davanın devam ettiğini kaydetti.
Daha önce senetler üzerinde oynama yapılarak KMS aleyhine icra davası açıldığını söyleyen Ceyhan şunları konuştu: “Dava konusu Kahramanmaraşspor’dan 2 tane, tarihleri aynı olan, birinin anaparası 350 bin diğeri 650 bin lira olan 2 tane senet var. Bu senetlerle ilgili Kahramanmaraşspor’a para verildiği, emanet para verildiği ve bunun karşılığın da kulüpten senet alındığı iddiasıyla ve senetler üzerinde de oynamalar yapılmış yüzde 25 faizle icra talebi yapılmış. Yaklaşık 1,5-2 yıl önce başlayan bir şey ve ana parası biri 350 diğeri 650 bin lira olan senetlerin değeri bu gün 3 milyara ulaşmış durumda.”
Konu hakkında mahkeme çıkışı Adliye binası önünde bir açıklama yapan KMS Başkanı Fatih Ceyhan şunları dile getirdi: “Bu gün Kahramanmaraşspor ile Hülya Kenger arasında yaklaşık 3 yıldır devam eden bir davanın bir bacağı sonuçlandı. Çok şükür ki bizim lehimize sonuçlanan bir dava. Bu dava ile ana borcu 350 bin TL görünen bir senedin sahte bir senet olduğuna mahkeme karar verdi. Bugün karar davasıydı, 3 yıldır bunu bekliyorduk. Bu senetle birlikte takımımızda alınmak istenen yaklaşık 1 milyar 300 milyon gibi bir paradan takımımız kurtuldu. Bundan sonra yine daha önce geçen sene tahsil edilen, anaparası 650 bin TL olan bir senet var onunla ilgili davamız da devam etmekte. Bu dava sürecinde ilk aşamasını kazandık, inşallah buradan çıkan karar ikinci davaya da referans olacak, o davadan zaten kulüpten tahsil edilen 1 milyar 750 milyonu tekrar talep etme hakkımız doğacak. Bizim üzerimizde olan alacaklarının sahte olduğu Türk hukuku tarafından ispatlandı, böyle bir alacağın olmadığına karar verildi. Bundan sonra bizden böyle bir tahsilât yapamayacaklar. Bu kulübümüz için çok önemli bir kazanımdı.”
Daha önce ödenen 1 milyar 750 milyon liranın tekrar alınması için açılan davanın devam ettiğini belirten Ceyhan: “Futbol deyimiyle ilk devreyi bitirdik, ikinci devresi var. Orada da bizden geçen sene tahsil edilen 1 milyar 750 milyon liralık bir dava var o konuda mahkememiz devam ediyor. İnşallah onunla ilgili hayırlı bir sonuç da alacağız. Bizden tahsil edilen parayı tekrar almak adına malum şahıslardan parayı tekrar alacağız.” şeklinde konuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER