''HER CAMİNİN BİRLİK VE BERABERLİK KÖŞESİ OLSUN''

Cami, toplayan toplayıcı demektir. Camiler, huzur yuvasıdır. Edeb, terbiye, ilim ve irfan ocağıdır. İrşat kaynağı ve eşitlik mekânıdır. Birlik ve beraberliğin, dostluk, kardeşlik ve dayanışmanın tecelli ettiği yerlerdir.

 ''HER CAMİNİN BİRLİK VE BERABERLİK KÖŞESİ OLSUN''
 ''HER CAMİNİN BİRLİK VE BERABERLİK KÖŞESİ OLSUN''

     İslâm; toplumsal dayanışmayı sağlayıcı, birlik ve beraberliği tesis edici ilkelere sahip olan bir dindir. Cami İslâm'ın özünde yer alan dayanışma ve uzlaşma ruhunun canlılık kazanmasına katkı sağlayan, ‘’birlik ve beraberliği’’ sembolize eden bir kurumdur 

     Cami, toplayan toplayıcı demektir. Camiler, huzur yuvasıdır. Edeb, terbiye, ilim ve irfan ocağıdır. İrşat kaynağı ve eşitlik mekânıdır. Birlik ve beraberliğin, dostluk, kardeşlik ve dayanışmanın tecelli ettiği yerlerdir.

     Camilerde, müminlere her türlü kötülüklerden uzak durmalarının yanında; her türlü iyilik ve güzellikler, insan sevgisi, vatan, bayrak, ezan, Kur'an sevgisi, ana-babaya, öğretmene, ulu'l-emre itaat anlatılır. Camiler, zengin-fakir, köylü-şehirli, amir-memur, resmi-sivil, yaşlı-genç, siyah-beyaz, yerli-yabancı, herkesi bünyesinde toplayan mekânlardır. 


     Camiler Müslümanların bir araya gelebilmesi açısından büyük bir sosyal etkiye sahip yerlerdir. Camiler bizim ‘’birlik ve beraber’’ olabileceğimiz yerlerdir. Bu şekilde hep beraber sosyal barış ve mutluluk içerisinde yaşayabilmekteyiz. 

    
İslâm dini, tevhid dinidir. ‘’Birlik ve beraberliğe’’ büyük önem verir. Yüce Rabbimiz: "Hepiniz toptan sımsıkı Allah'ın ipine sarılınız, sakın ayrılığa düşüp parçalanmayınız." (Âl-i İmran, 103.) buyurmuştur.  Peygamber Efendimiz de, "Cemaat, birlik beraberlik ve rahmettir, ayrılık ise azaptır." (El-Fethul Kebir, s. 539) buyurmuştur. 

-------------------------------------------------------------

''HER CAMİNİN BİRLİK VE BERABERLİK KÖŞESİ OLSUN'' PRODJESİNE İLK İMZA ANTALYA’DAN

     Antalya ilinin Manavgat İlçesinde Kumköy Camii’sinde bir ilke imza atıldı. Her fırsatta ‘’Birlik ve Beraberlik’’ mesajları veren Cami görevlisi şimdi de Kumköy Camii’sine ‘’BİRLİK VE BERABERLİK KÖŞESİ’’ yaptırarak bir ilke imza attı.

     Cami hem yerli halka hem de turistlere hitap eden bir camidir. Bu köşede dört rahle vardır. Rahlenin üçü yerli halka hitap ediyor. Bir rahlede 40-50 adet A4 kâğıdına basılmış ve kaplatılmış ‘’Birlik ve Beraberlik’’ Ayet ve Hadis mealleri,  ‘’Birlik ve Beraberlik’’ ile ilgili güzel sözler yer almaktadır.

     Rahlenin biri de yabancı turistlere hitap ediyor. Bu rahlede İslam dinini anlatan özlü sözlerin yanında bazı Ayetlerin ve Hadisleri Almanca, İngilizce, Rusça anlamları verilmektedir. Yazılan yazılar, Camiye ziyaret için gelen turistlerin de dikkatini çekiyor ve okuyorlar.

     Bu meseleyi Cami görevlisine sorduk. Cami görevlisi şöyle konuştu; ''Camiye gelen yerli ve yabancı halk bu ‘’BİRLİK VE BERABERLİK KÖŞESİ’’ne çok ilgi göstermektedirler. Çünkü Orada can alıcı çok güzel ifadeler var. ‘’Her Caminin Bir Birlik ve Beraberlik Köşesi Olsun’’ projemizi Allaha şükür gerçekleştirdik.

     İnsanlarımız kitap okumayı fazla sevmiyorlar. Bari ayaküstü de olsa burada yazan birlik ve beraberlik ile ilgili ayet ve hadis meallerini, özlü ve güzel sözleri okuyarak faydalana bilirler. 15 TEMMUZ’da gösterilen birlik, beraberli ve kardeşlik ruhunu her zaman dimdik ayakta tutmak her Müslümanın görevidir. Birliğimize ve Beraberliğimize bir nebzede katkıda bulunduysak ne mutlu bize’’ dedi.

     NOT: Bu çalışmamızdan camilerine bırakmak isteyen kardeşlerimiz olursa DÖKÜMANLARDAN göndere biliriz.  İrtibat NO: 535.820.33.32

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2016, 03:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER