GÜLKESEN, EĞİTİMİ BİLİNÇLİ VERMEK GEREKİR

GÜLKESEN, ÇOCUKLAR BİZİM NEŞEMİZ

GÜLKESEN, EĞİTİMİ BİLİNÇLİ VERMEK GEREKİR

 KMTSO Başkan Vekili Kadir Gülkesen: "Bir devletin ülkenin en önemli fonksiyonu milli eğitimden geçiyor.  Ağaç geç büyüyor ama kesinlikle ormanı çok değerli. Bunun bilincinde olmak lazım" dedi. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İstasyon İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Adile Nur Kazancı'nın temsili Başkanlık merasiminde konuşan Gülkesen, çocuklara verilen eğitimin ve fırsatın yararlarından bahsetti. 
"Fırsat eşitliği konusu önemli bir durum" diyen Gülkesen: "Bu eşitlik iki açıdan önemli. Hem, aile- çocuk, hemde ülke açısından önemli. Fırsat tanımadığınız bir çocuk, ülke için büyük imkanlar sağlayabilir. Eğitim sisteminin de bu bilinç ile hareket etmesi lazım.  En büyük milliyetçilik insanın kendi işini iyi yapması ve dünya ölçeğinde hedefler koyması" dedi.
EĞİTİMİ BİLİNÇLİ VERMEK GEREKİR
Milliyetçi olduğunu söyleyen birinin kesinlikle işini de iyi yapması gerekir diyen Gülkesen şunları dile getirdi: "Adını milliyetçi koyan bin insanın işine bakmak lazım. Öğretmen ise dünyanın algılayıp ona göre öğretmenlik yapabiliyor mu? Sanayici ise dünyaya yönelik atılımlar yapıyor mu? Eğer işini iyi yapmıyorsa milliyetçiyim demeye hakkının olmadığını düşünüyorum. Bu açıdan bakarsak, eğitim de bu bilinç ile öğrencilere aktarılmalı. Hem milli manevi değerlerimiz yüklenmeli hem yabancı diller yüklenmeli, hem de sürekli öğrenme beceri yüklenmeli"
ÖĞRENİM SÜREKLİ OLMALI
Öğrenmenin sürekli olduğunu belirten Gülkesen son olarak şunları dile getirdi: "Boğaziçin'den mezun olan birisi öğrenmeye devam etmezse iki yıl sonra gördüğü eğitimin bir önemi kalmıyor. Çünkü teknoloji öyle bir hızla gelişiyor ki, araştırma geliştirme yapmazsa öğrenimler boşa çıkıyor. AR-Ge mantığı, gelişim mantığı yüklemediğiniz çocuk ne kadar yatırım yaparsanız yapın boşa gidebiliyor. 
ÇOCUKLAR BİZİM NEŞEMİZ
Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Çocuklar bizim neşemiz, çocuklar bizim geçmişimiz, çocuklar bizim umudumuz ama daha da önemlisi çocuklar bizim geleceğimiz. Dünya da var olacaksak, çocuklarımızın gelişimi izin elimizden geleni yapmalıyız. Biz çocuklara borçluyuz aslında. İşlerimizi iyi yaparak çocuklarımıza olan borçlarımızı ödemeliyiz. Gelecekte bizim çocuklarımız dünya çocuklarından neden geri kalsın. Bunun da geçiş kapısı benim biziz"
Konuşmanın ardından Ticaret ve Sanayi Odası temsili Yönetim Kurulu Başkanı Adile Nur Kazancı oda hakkında, Başkan Vekili Kadir Gülkesen'den detaylı bilgi aldı. Bilginin ardından temsili Başkan Adile Nur Kazancı, Ticaret ve Sanayi Odasında bulunan birimleri telefonla arayarak çeşitli bilgiler aldı.
Konuşmaların ardından temsili Başkana okul çantası ve eğitim seti hediye edildi. 
HABER MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER