FESTİVAL REZALETİ!

ORGANİZASYON'DA EKSİK ÇOKTU

FESTİVAL REZALETİ!

 Kahramanmaraş'ta Kahramanmaraş Dağcılık, Arama Kurtarma, Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği (KADAK) öncülüğünde,  n11.com sitesinin sponsorluğunda ve Onikişubat Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen 8. Uludaz Uğur Böceği Festivali, önceki yıllara nazaran sönük geçerken; organizasyondaki eksiklikler de dikkatlerden kaçmadı.

Onikişubat İlçesi Büyüksır Mahallesi sınırları içerisindeki Çimen Dağı Uludaz Zirvesinde her yıl düzenlenen geleneksel hale getirilen Uğur Böceği Festivali'nin 8'incisine çok sayıda yerli ve yabancı turist katıldı. 2 bin 300 rakımlı Uludaz Zirvesi'nde uğur böceklerinin çok sayıda yaşaması, bölgeyi ilgi odağı haline getirirken, haftasonu Onikişubat Belediyesi ve sivil toplum örgütlerinin organizatörlüğünde gerçekleştirilen festivalde, katılımcılar eğlenceli saatler yaşadı. 
Kurulan platformda müzikler eşliğinde halaylar çeken katılımcılar, güneşin batışını da Uludaz Dağı'nın zirvesinden izledi.  Festivale çok sayıda yerli ve yabancı turist katılırken İran, Makedonya, Kosova gibi ülkelerden gelen katılımcılar, Kahramanmaraş'a ilk kez geldiklerini ve çok sevdiklerini söylerken, festivale katıldıkları için çok mutlu olduklarını ve her sene katılacaklarını ifade ettiler. 
ORGANİZASYON'DA EKSİK ÇOKTU
Organizasyonun en büyük eksiği, İl idaresindeki yöneticilerden hiç kimsenin olmamasıydı. Bunun dışında su, yemek, tuvalet konusunda eksikler çok fazlaydı. Katılımcılar su ihtiyacı için neredeyse 500 metre yol yürümek zorunda kalırken tuvalet ihtiyacını giderebilecekleri hiçbir yer yoktu. Tuvalet ihtiyacını gidermek isteyenler metrelerce uzaklaşmak zorunda kaldılar. 
Konaklamak için tahsis edilen yer ise çölden farksızdı. Katılımcılar rüzgarın etkisiyle çoğu zaman toz duman içinde kaldı. Giysileri toz içinde kaldıkları için kahverengine boyandı. Müzik çalınması için kurulan platformda ise, elektriğin yetersiz kalması zaman zaman müzik kesintisine yol açtı.
Organizasyondaki onca eksiğe rağmen eğlenmesini bilen katılımcılar, renkli görüntülere imza attı. Öğle saatlerinde festival alanına ulaşan katılımcılar, çadırlarını kurduktan sonra zirveye çıkarak uğur böceklerini gördüler. Uğur böceklerinin bulunduğu Uludaz Dağı'nın zirvesinde bol bol fotoğraf çekerek, şarkılar söyleyerek eğlendiler. 
Burada güneşin batışını izleyen katılımcılar, daha sonra kamp alanına inerek müzikler eşliğinde halay çekip eğlendiler. Cumartesi gecesi festivalin yapıldığı Uludaz Dağı'nda konaklayan katılımcılar Pazar günü festivali sonlandırarak ayrıldılar.  Festival sırasında herhangi bir olumsuzluk anında müdahale etmek için AKUT ve 112 acil servis ekipleri festival boyunca kamp alanındaydı.
ULUDAZ AŞKI ULUDAZLI'YA ŞİİR YAZDIRDI
Bu arada, Uludaz Zirvesinde yaklaşık 20 yıldır bekçilik yaptığı söyleyen Mehmet Amca, Uludaz sevgisini ve yol sorununu şiir okuyarak dile getirdi. "Uludaz Dağı'nda işçinin sesi / Maraş nere, bura nere müdür bey? / Yenilmiş doğaya çekmişiz pesi, / Tepemizde duman bere müdür bey" diye başladığı şiirinde Mehmet Amca, şunları söylüyor:
İkibin üçyüz metre rakımdır bura,
On bin metre gelir en yakın köye,
Emir verin hemen başlansın yola,
Derdimiz var sıra sıra müdür bey.
Vefasız değilim unutmam seni,
Yirmi yıl zirvende kaldım Uludaz.
Aramızda bitmez hatıra anı,
Yine ben maziye daldım Uludaz.
Uğur böceklerin tepende ürer,
Cıcık pınarın var dünyaya değer.
Ben seni seni sevmişim bilmeden meğer,
Şu garip gönlümü çaldın Uludaz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER