ELBİSTAN'DA SÜT VE DOMATES YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU

KURSİYERLERİ MESLEKİ KONULAR HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

ELBİSTAN'DA SÜT VE DOMATES YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU

 ELBİSTAN E TİPİ CEZAEVİNDE SÜT SIĞIRCILIĞI KURSU

Elbistan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile cezaevindeki mahkûmlara katkı sağlamak amacıyla mesleki eğitimler kapsamında “Süt Sığırcılığı” kursu düzenlendi.

Kursun düzenlenme amacı hayvancılıkta verimin ve kalitenin artırılabileceğini ve böylece tarımsal gelişmelerle ekonomiye katkı sağlanacağını, bunun için ahır standartlarına, hijyen ve bakıma hassasiyet gösterilmesi gerektiği ve süt sığırlarında bakım ve besleme, sığır barınakları, sağım teknikleri, süt verimini etkileyen faktörler, damızlık seçimi, hayvan hastalıkları ve korunma yöntemleri hakkında mesleki bilgiler verildi. 

Elbistan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Serhat Ş. TEŞDOĞ tarafından verilen eğitimde 28 kursiyerimize 16 gün 80 saat süren kurs düzenlendi.     

ELBİSTAN İLÇESİNDE DOMATES YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU…

Elbistan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İŞKUR ortaklığı ile istihdamın korunması ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla imzalanan protokol gereği “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor “ projesi kapsamında “Domates Yetiştiriciliği” kursu düzenlendi.

Elbistan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Gonca PIÇAK ve Aydın P. ERKILINÇ tarafından verilen eğitimde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün Modüler Eğitim programı çerçevesinde 14 kursiyerimize 24 gün süren kurs ’ta; Domates Yetiştiriciliği, Toprak Yapısı, Hastalık Çeşitleri, Sulama Yöntemleri, Gübreleme Teknikleri, Değişik Üretim Yöntemleri hakkında bilgiler verildi.

"Kadınlarımızın toplumun içinde olması, hayatın içinde olması, üretime katkı sağlaması gelecek nesiller ve Türk toplumu için önemlidir" diyen Elbistan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan ÖZCAN kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mikdat KASAL ile birlikte sertifikalarını takdim etti.


Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2016, 02:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER