ELBİSTAN’DA SINAV GERGİNLİĞİ

Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin (EÜAŞ) Afşin-Elbistan A ve B termik santrali ile Afşin Elbistan Linyit İşletmeleri'ne alacağı 325 kişilik kadro için yapılan sınavın sonucuna tepki gösteren grup AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca’yı ziyaret ederek, sıkıntılarını dile getirdiler

ELBİSTAN’DA SINAV GERGİNLİĞİ

AK Parti Elbistan İlçe Teşkilat binası önünde toplanan grup, Kahramanmaraş Sütçüimam Üniversitesi’nin açıkladığı yazılı sınav puanlama sistemi ile başka il merkezlerinden gelen adayların listede yer almasına tepki gösterdiler.

Çok sayıda emniyet mensubunun da görevlendirildiği parti binası önünde toplanan grupla, İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca bir görüşme yaptı.

Tepkili grubun görüşlerini dinleyen Başkan Kısaca, sıkıntıların çözümü için AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, bölge milletvekilleri ve EÜAŞ yetkilileri görüşeceklerini iletti.

AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca kendisi ile görüşmek için parti binasına gelen herkesin tek tek görüşünü aldı.

 

Kısaca, toplantı sonunda yaptığı değerlendirmesinde ise şunları söyledi: “Burada sizin anlattığınız sorunları not aldım. Bunları düzenleyip EÜAŞ ve bölge milletvekillerimize göndereceğim. Burada sizin bizlere ilettiğiniz sıkıntıları, problemleri, itiraz ettiğiniz noktaları ileteceğim. Bu konuyla ilgili neler yapılabilir, ne yapabilirler yani burada bir mağduriyetlik söz konusu ise nasıl giderilebilir bu konularla ilgili şikâyetlerin hepsini ilgili kurumlara ileteceğim. İlk müracaat formundaki şartlardan, sonraki yapılan sınav sistemindeki puan değerlendirme sisteminin yapılmasına kadar bize ilettiğiniz sorunların hepsini biz burada parti teşkilatı olarak bütün milletvekillerine ve EÜAŞ yetkililerine ulaştıracağız” dedi.

 

AK Parti İlçe Başkanı Kısaca, “Biz bölge insanının mutlaka öncelikli olmasını isteriz. Bizde bu bölgenin insanıyız.  Biz burada santrallerin külünden, dumanından zehirlenip, diğer nimetlerinden de başkalarının faydalanmasını sizler gibi bizde istemiyoruz.

Onun için bana ilettiğiniz bu sıkıntıların hepsini başta AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Mahir Ünal olmak üzere diğer milletvekillerimize ve EÜAŞ’ın yetkililerine ileteceğim. Bizim sizlere yardımcı olacağımız, yapacağız konu budur. Bunun dışında bizlere iletmek istediğiniz bir sıkıntıda olursa onları da dinleriz” dedi.

Sınav sonucuna tepki gösteren adaylarda, “Başka il merkezilerinden kimse gelip burada işe girmesin. Siyasilerimiz bizim hakkımızı savunsunlar. Bu konuda yaşadığımız mağduriyet giderilinceye kadar, bir sonuç alıncaya kadar eylemlerimiz devam edecektir” diye konuştular.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER