DOĞAKA TARAFINDAN 2015 YILINDA UYGULANACAK MALİ DESTEK PROGRAMLARI TANITILDI

DOĞU AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2015 YILI TEKLİF ÇAĞRISI

DOĞAKA TARAFINDAN 2015 YILINDA UYGULANACAK MALİ DESTEK PROGRAMLARI TANITILDI

         Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik olarak 2015 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ve kar amacı güden kuruluşlara yönelik Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı'nın tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Valilik Fikret Kiraz Toplantı Salonunda yapıldı.

        Vali Mustafa Hakan Güvençer Başkanlığında yapılan toplantıya, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları,  DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Kamu Kurum ve Kuruluşlarından yetkililer, girişimciler ve davetliler katıldı.     
        DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, "2015 Yılı Turizm Mali Destek Programları ile Kahramanmaraş'ın turizm altyapısının iyileştirilmesini ve özel sektör yatırımlarına destek sağlanmasını hedefliyoruz. Kahramanmaraş kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörden turizm alanında katma değer yaratacak projeler bekliyoruz" dedi.
        DOĞAKA Uzmanları tarafından, 2015 yılında uygulanacak olan Mali Destek Programları teknik yönleriyle katılımcılara anlatıldı.
        DOĞU AKDENİZ KALKINMA AJANSI 2015 YILI TEKLİF ÇAĞRISI
        2015 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programının temel amacı, TR63 Bölgesinde turizmin çeşitlendirilmesine ve turizm sektörünün ekonomik değerinin artırılmasına katkı sağlanmasıdır. Program için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 10.000.000 TL olup, proje başına asgari 75.000 TL, azami 750.000 TL destek sağlanacaktır.
        2015 Yılı Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programının temel amacı ise, TR63 Bölgesi'nde turizm sektöründeki işletmelerin rekabet güçlerinin artırılması ve turizmin çeşitlendirilmesidir. Program için tahsis edilen toplam kaynak 5.000.000 TL olup, proje başına asgari 50.000 TL, azami 500.000 TL destek sağlanacaktır.
        Her iki program kapsamında her başvuru sahibi en fazla 2 proje başvurusunda bulunabilecek ve en fazla 1 başvurusu için destek alabilecektir.
        Programa için yapılacak başvurular elektronik ortamda (//portal.kays.kalkinma.gov.tr) adresinden alınacak olup elektronik başvurular için son başvuru tarihi ve saati, 22 Nisan 2015 saat 23.59'dur. Elektronik ortamda tamamlanan başvuruların Ajansa elden, posta ya da kargo ile teslimi için son başvuru tarihi 30 Nisan 2015 saat 17.00'dir.
        Programlara ilişkin il merkezi ve ilçelerde ücretsiz bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir. Bu toplantılara ilişkin takvim önümüzdeki günlerde Ajans web sayfasında yayınlanacaktır.
Haber: Ali EVRAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER