DOĞAKA GENEL SEKRETERİ YILDIZ, KALKINMAYA ÖNEM VERİYORUZ

YILDIZ, BİZ PROJE UYGULAYICI DEĞİL DESTEKLEYİCİ BİR KURUMUZ

 DOĞAKA GENEL SEKRETERİ YILDIZ, KALKINMAYA ÖNEM VERİYORUZ















DOĞAKA GENEL SEKRETERİ YILDIZ, KALKINMAYA ÖNEM VERİYORUZ

YILDIZ,  BİZ PROJE UYGULAYICI  DEĞİL DESTEKLEYİCİ BİR KURUMUZ.

 DOGAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, DOĞAKA olarak 5 yılı geride bıraktıklarını, bu dönem içerisinde kalkınmaya önem verdiklerini söyledi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Kahramanmaraş’ta basın mensupları ile bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Saffron Otel’de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, DOĞAKA Program Yönetim Birimi Başkanı Oğuz Alibekiroğlu, Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi  Koordinatörü Ertuğrul Kazancı ile birlikte Kahramanmaraş’ta görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.


 

Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi  Koordinatörü Ertuğrul Kazancı, DOĞAKA’nın Kahramanmaraş’ta destek verdiği projeleri sunum halinde basına anlattı. Kahramanmaraş’ın bu konuda geldiği nokta hakkında bilgiler verdi.




DOGAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, kendileri için yapılan çalışmalardan elde edilen verilerin çok önemli olduğunu belirterek, DOĞAKA’nın veriler ışığında hareket ettiğini söyledi.

Türkiye’de 26 adet kalkınma ajansının bulunduğunu belirten Yıldız, kendilerinin amacının bölgeyi her konuda kalkındırmak olduğunu söyledi. Yıldız, DOĞAKA’nın ajans kapasitesi olarak ilk 10 sırada olduklarını, bazı konularda ise ilk 5 arasında yer aldıklarını belirterek, “Biz projelerimizle illerin kalkınmasını sağlıyoruz. Biz proje uygulayıcı  değil destekleyici bir kurumuz. Kaynağımızda hazineden gelen paradır. Biz çalışmalarımızda 5T’yi önemsiyoruz. Bunlar Tarım, Turizm, Tekstil, Taşımacılık, Teknoloji alanında çalışmalarımız sürüyor. Biz yurt içi ve yurt dışında tanıtım fuarlarına katıldık. Şimdiye kadar 3 binden fazla kişiye danışmanlık hizmeti verdik. Küçük ilçelerin kalkınması için uğraş  veriyoruz. KOBİ’leri oldukça önemsiyoruz” dedi.

DOĞAKA Program Yönetim Birimi Başkanı Oğuz Alibekiroğlu da yapılan uygulamalardan ve verilen eğitimlerden bahsederek, Proje Teklif Çağrısı, Doğrudan faaliyet desteği, teknik destek ve güdümlü proje desteği konularında açıklamalarda bulundu.

Yapılan sinevizyon gösterileri ve konuşmalardan sonra toplantı basın mensuplarının sorularının cevaplanması ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER