DİN-BİR-SEN GENEL BAŞKANI YUSUF ÖZDEMİR KAHRAMANMARAŞ’TA

ÖZDEMİR, VALİ GÜVENÇER VE MÜFTÜ GEVHER İLE GÖRÜŞTÜ

 DİN-BİR-SEN GENEL BAŞKANI YUSUF ÖZDEMİR KAHRAMANMARAŞ’TA













ÖZDEMİR, VALİ GÜVENÇER VE MÜFTÜ GEVHER İLE GÖRÜŞTÜ

Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası Genel Başkanı Yusuf Özdemir,  "Türkiye Cumhuriyeti'nde son zamanlarda gelişen olaylar, STK olarak bizi özellikle diyanet camiasının büyük görevler üstlenmesini ortaya koyduğunu söyledi.

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Kahramanmaraş'ta Vali Mustafa Hakan Güvençer ile İl Müftüsü Muhammet Gevher'i makamlarında ziyaret etti. Özdemir, Vali Güvençer ve müftü Gevher ile görüştükten sonra sendikanın Kahramanmaraş Şubesi'ni ziyaret etti.


Yusuf Özdemir burada yaptığı açıklamada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde teröristlerin ibadethanelere yaptığı saldırılar ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde 22 Aralık'ta namazdan çıkan bir gruba yapıldığı öne sürülen saldırıyı değerlendirdi.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki Fatihpaşa Camisi'nin PKK'lı teröristlerce yakılmasının kendilerini derinden üzüp incittiğini belirten Özdemir, "Türkiye Cumhuriyeti'nde son zamanlarda gelişen olaylar, STK olarak bizi özellikle diyanet camiasının büyük görevler üstlenmesini ortaya koymuştur. Bunlardan tabi ki mabetlerimize ve dini anlayışlarımıza olan saldırıları da şiddetle kınıyoruz ve ne yapmamız gerektiği noktasında da arkadaşlarla iletişim içerisindeyiz. Diyarbakır'da Sur İlçesi'nde yakılan mabedimiz bizim gönüllerimizi yakmıştır, incitmiştir. Düşüncelerimize ve evrenselliğe atılan, evrensel düşünceyi kirleten bir hareket olarak gözlemledik. Olması gereken bizim düşüncelere değil, insanlığa hizmet, insanlık olarak anlayışlardır. Bunların diyanet camiasının önemseyip çözebileceğini ve gönlümüzle, STK'larla birlikte çözebileceğimiz de biz düşünüyoruz" dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER