BÜYÜKŞEHİR’DEN AKÜLÜ ARABA DAĞITIMI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşların kullanımı için 25 adet akülü ve manuel tekerlekli araba ve sandalye dağıtımını gerçekleştirdi.

 BÜYÜKŞEHİR’DEN AKÜLÜ ARABA DAĞITIMI

 BÜYÜKŞEHİR’DEN AKÜLÜ ARABA DAĞITIMI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşların kullanımı için 25 adet akülü ve manuel tekerlekli araba ve sandalye dağıtımını gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültürpark Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen dağıtıma 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Uğur Dilipak, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, İlçe Başkanları Fırat Görgel ve Ömer Bilal Debgici ile vatandaşlar katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, engelsiz bir Kahramanmaraş için gayret ettiklerini ifade ederek: “Biz engelsiz bir Kahramanmaraş için yola çıktık ve yola çıktığımız günden beri de engelleri bir bir ortadan kaldırıyoruz.

Kahramanmaraş herkesin rahat bir nefes aldığı bir şehir olsun istiyoruz. Kahramanmaraş’ımızda yaşayan her ailemizin özellikle de engelli bireylere sahip ailelerimizin rahat edebilmeleri adına çalışmaları yürütüyoruz. Bir Engelliler Merkezi kurmayı planlıyoruz. Bunu yaptığımız zaman özellikle de engelli ailelerimiz rahat bir nefes alacaklar. Engelli bireye sahip ailelerimizin hiçbir sosyal yaşantıları olmadığını biliyorum. Evlerindeki engelli bireyi bırakıp bir yerlere gidemediklerini bildiğimiz için böyle bir hizmete başlıyoruz.

Biz Engelliler Şube Müdürlüğümüzü üç yıl önce kurduk ve tamamen engelli kardeşlerimize hizmet vermesi için kurduk. Biz sadece günün belli dönemlerinde değil, yılın hemen her gün engelli kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Milletvekili İmran Kılıç, engellilik durumunun herkes için kaçınılmaz bir vaka olduğuna işaret ederek: “Engelli olmak insanlarımız için kaçınılmaz bir vaka olduğuna göre bütün insanlarımız temkinli davranmalıdır. Bu arada hükümetimiz ve belediyelerimiz engelli kardeşlerimiz için neler yapıyorsa biz insanlar olarak aynı şekilde sahip çıkmalıyız. Onların davrandığı gibi davranmalıyız” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, engellin sadece beyinde olduğuna işaret ederek: “Engel beyinde olan şeydir. Kişi kendisinde ruhen bir eksiklik hissediyorsa bu bir engeldir. Vücutlardaki organ eksikliği Rabbimizin bir mükafatıdır ve baki olan ahret hayatı için bir kefarettir” diye konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal, Recep Tayyip Erdoğan siyasetinin biricik amacı ve temel gayesi, insanı evinde, sokağında, mahallesinde, ilçesinde, ilinde, ülkesinde mutlu ve müreffeh kılmaktır. Bugüne kadar bizim siyasetimiz bu amaçtan sapmadı. Bu amaç etrafında hareket ederken toplumu hep bir bütün olarak gördük. Şehirlerimizdeki yapılaşma da bu gaye ve amaca göre dizayn edildi ve edilmeye de devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin bu konuda yaptığı hizmetleri ve çalışmaları yakınen takip ediyorum. Bu başarılı çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un nezdinde tüm çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Burada dikkat çekmek istediğim bir konu da şu: Belediyelerimiz engelli kardeşlerimizin rahatça dolaşabilmeleri, istedikleri yere gidebilmeleri için gerek yollarda gerekse kaldırımlarda çalışmaları yapmış. Ancak gel gör ki engelli rampasını kullanarak kaldırıma çıkacak veya kaldırımdan inecek vatandaş park edilen araçlar yüzünden bunu yapamıyor. Araç sahipleri engelli kardeşlerimizin kullanacağı alanlara park konusunda daha duyarlı davranırlarsa çok daha iyi olacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 125. yıl Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırladığı şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in portresi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve diğer protokol üyelerine hediye edildi.

Programda Engelliler Şube Müdürlüğü kurslarına katılan kursiyerlere katılım belgelerinin de verilmesinin ardından 4 adet akülü araba, 4 adet özel tertibatlı araba, 2 adet özel tertibatlı hasta yatağı, 14 adet manuel tekerlekli sandalye ve bir adet beyaz baston hak sahiplerine teslim edildi.


Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2017, 00:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER