BAYIRBUCAK TÜRKMEN BÖLGESİNE YÖNELİK HAREKATA TEPKİLER

BÜLBÜL, KARDEŞLERİMİZ DÜNYANIN GÖZLERİ ÖNÜNDE KATLEDİLİYOR

BAYIRBUCAK TÜRKMEN BÖLGESİNE YÖNELİK HAREKATA TEPKİLER
Kahramanmaraş'ta sivil toplum örgütleri saldırıları protesto etti

Kahramanmaraş'ta, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar protesto edildi.

Kahramanmaraş Platformu Sözcüsü Yusuf Bülbül, Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde 70 sivil toplum kuruluşu adına yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenlerinin maruz kaldığı soykırımı ve katliamı protesto etmek, lanetlemek ve orada yaşayanların yanlarında olduklarını tüm dünyaya haykırmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Paris saldırısına karşı bir araya gelen batı dünyasının konu katledilen Müslümanlar olduğunda "üç maymunu" oynadıklarını vurgulayan Bülbül, "Katil Esed rejimi ve onun iş birlikçisi Rusya, Çin ve İran ile terör örgütü DAEŞ tarafından soydaşlarımız Bayırbucak Türkmenlerine karşı sivil, çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden büyük bir katliam ve soykırım yapılmaktadır. Kardeşlerimiz ne yazık ki dünyanın gözleri önünde vahşice katledilmektedir" dedi.

Bülbül, Türkiye başta olmak üzere tüm İslam dünyasının katliamların durdurulması için harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

STK'ların insani yardımları bu bölgelere ulaştırmak için kampanyalar düzenlemesi gerektiğine işaret eden Bülbül, Türkmenlerin Irak'ta olduğu gibi Suriye'de de uzun bir süredir sistematik ve organize bir katliamlarla karşı karşıya olduğunu savundu.

Platform üyeleri, Bayırbucak Türkmenleri için edilen duanın ardından dağıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER