BAŞKAN POYRAZ’A AHİLİK KAFTANI

KMESOB YÖNETİMİ BAŞKANI MUSTAFA POYRAZ’I ZİYARET EDEREK KAFTAN GİYDİRDİLER.

BAŞKAN POYRAZ’A AHİLİK KAFTANI

BAŞKAN POYRAZ’A AHİLİK KAFTANI

Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesince Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KMESOB) Yönetimi Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ı ziyaret ederek kaftan giydirdiler.
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ı ziyaret ederek kaftan giydirdiler.
Ziyarette Ahilik Haftası ve kutlamalara ilişkin bilgiler veren KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu, bu geleneğin uzun yıllardan beri sürdüğünü ifade etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, ahilik geleneğinin yıllardan beri devam eden bir gelenek olduğuna işaret ederek: “Ahi Evran tarafından kurulan dayanışma geleneği Selçuklu ve Osmanlılardan beri devam ederek günümüze kadar gelmiştir. Halkımızın sanat, ticaret ve ekonomi gibi çeşitli alanlarda yetişmelerini sağlayan bir gelenek olması bakımından çok önemli bir yer tutmaktadır. Tüm esnaflarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, sağlık, mutluluk, huzur dolu bereketli günler diliyorum” dedi.
Ziyaretin ardından Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından tarihi Taşhan’da düzenlenen Ahilik kutlamalarına geçildi.
Burada açılış konuşmasını yapan KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu, ahiliğin günümüze kadar süregeldiğini ve daha nice yıllar devam edeceğini ifade etti.
Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise ahilik kültürü ve geleneği ile yetişen esnafların bu geleneği sürdürdüğüne işaret ederek, tüm esnafların haftasını kutladı.
Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a birer plaket takdim edilirken, Yılın Ahisi seçilen Karoğlu Market’in Sahibi Şakir Kar’a Ahilik Kaftanı giydirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER