BAŞKAN ÇELEĞEN'İN 23 NİSAN MESAJI

23 NİSAN'I BÜYÜK BİR GURURLA KUTLUYORUZ

BAŞKAN ÇELEĞEN'İN 23 NİSAN  MESAJI

BAŞKAN ÇELEĞEN'İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Başkan Çeleğen Mesajında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. yılını büyük bir gururla kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasıyla bu topraklarda başlayan bağımsızlık mücadelesi, dünyaya varlığını kanıtladığı gün olarak tarihteki yerini almıştır.

 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir.

 Meclisin açılış günü olan 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu davranışı ile çocuklara olan sevgisini en üst seviyede ispat etmiştir.

 Egemenliğimizin ve istiklalimizin simgesi olan 23 Nisan 1920 önemli günlerimizden biri olup, ilk milli bayramımız ve aynı zamanda dünyanın da ilk ve tek çocuk bayramıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin açılışının 96. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nı en içten duygularımla kutluyorum.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 00:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER